Marcel Ciolacu a precizat că a discutat cu premierul Nicolae Ciucă şi i-a transmis că ar fi cel mai în măsură să preia interimar conducerea Ministerului Apărării, în contextul experienţei pe care acesta o are în domeniul Apărării. Liderul PSD nu a dorit să înainteze nume privind viitorul social-democrat care să conducă ministerul, întrebat dacă Mihai Tudose ar putea fi înlocuitorul lui Vasile Dîncu la acest portofoliu. Chestionat dacă este posibil ca PNL să preia portofoliul Apărare, Ciolacu a răspuns: „Este posibil orice în politică”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am crezut că s-a depăşit momentul şi s-au adus explicaţiile la acea declaraţie. Dacă intrăm într-o logică orice conflict se încheie cu o înţelegere între cine câştigă şi cine pierde. Vasile Dîncu nu s-a referit niciodată la un teritoriu pe care l-ar ceda Ucraina. Nu am atributul de a avea aceste informaţii şi nu sunt membru al CSAT. Cred că această decizie o să iau împreună cu colegii mei. Avem azi primul BPN la ora 18.00, urmând să recomand cu toată convingerea ca domnul premier să preia atribuţiile interimar la Ministerul Apărării. Conform legii sunt acele 45 de zile. Cred că e o decizie pe care o să iau împreună cu colegii mei. Azi avem BPN şi pe urmă o să avem un Consiliu Naţional pentru a lua decizia. Nu vreau să înaintez nume, până nu discut cu colegii mei (întrebat dacă Mihai Tudose ar putea prelua portofoliul Apărării – n.r.)”, a afirmat Marcel Ciolacu, luni la Parlament.

El a adăugat că a vorbit cu premierul Nicolae Ciucă şi i-a spus că ar fi cel mai potrivit să preia atribuţiile la Apărare, interimar.

„Am avut o discuţie cu premierul şi i-am spus că ţinând cont de experienţa dumnealui în zona de Apărare ar fi cel mai potrivit să preia atribuţiile la Minister. Cred că atâta timp cât domnul premier va prelua interimatul, nu este nicio problemă. Am înţeles şi am luat act de demisia domnului Dîncu”, a explicat Dîncu.

Întrebat dacă a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis, liderul PSD a răspuns: „Nu am avut discuţiii în ultima perioada. Presupun că dacă e nevoie de un contract instituţional sau să avem o discuţie, atunci o să o avem”.

Chestionat dacă PSD ar putea ceda PNL portofoliul Apărare, Ciolacu a replicat: „Este posibil orice în politică”.

Vasile Dîncu a anunţat, luni pe Facebook, că şi-a înaintat demisia din funcţia de ministru al Apărării Naţionale. El a precizat că l-a informat pe premierul Nicolae Ciucă despre decizia pe care a luat-o. Acesta a invocat „imposibilitatea colaborării” cu preşedintele Klaus Iohannis şi i-a mulţumit premierului pentru colaborare.

Vasile Dîncu a afirmat că nu a primit niciun reproş concret din partea preşedintelui Klaus Iohannis şi nici nu a vorbit cu şeful statului, nici în week-end, nici luni. El a adăugat că nu i-a solicitat nimeni să demisioneze din funcţia de ministru al Apărării.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.