Marcel Ciolacu a anunţat că PSD ca conduce câte opt comisii parlamentare la fiecare dintre cele două Camere ale Parlamentului şi că partidul este reprezentat potrivit algoritmului atât calitativ, cât şi cantitativ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Atât la Cameră, cât şi la Senat, PSD va conduce opt comisii. La Camera Deputaţilor sunt mai multe comisii decizionale. Dacă la Senat avem, de exemplu, sănătatea, la Camera Deputaţilor avem agricultura. În acest moment, liderul de grup este împreună cu ceilalţi lideri de grup să încheie punctajul. PSD este reprezentat conform algoritmului, conform ponderilor atât calitativ, cât şi cantitativ”, a afirmat Marcel Ciolacu, marţi într-o conferinţă de presă.

Întrebat ce părere are că AUR a primit şefia Comisiei egalitate de şanse a Camerei, liderul PSD a răspuns: „Cred că cei de la AUR vă pot răspunde cel mai bine. Există o majoritate care a decis. Întrebaţi-i”.

La Senat, PSD preia comisiile constituţională, de politică externă, de afaceri europene, de ape şi păduri, sănătate, comunicaţii, de regulament şi Comisia pentru drepturile omului. La Camera Deputaţilor, PSD preia comisiile de politică economică, transporturi, agricultură, administraţie, învăţământ şi Comisia de abuzuri, precum şi pe cele de regulament şi de afaceri europene.

Reprezentanţii AUR vor deţine şefia comisiilor pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi şi de constituţionalitate ale Camerei deputaţilor. La Senat, AUR are şefia comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor şi cea pentru cercetarea abuzurilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.