Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că are "detalii" din "ancheta de la SIIJ" privind renumărarea voturilor de la Primăria Sectorului 1 şi că, de fapt, Clotilde Armand a pierdut alegerile. "Mai sunt 220 de saci de numărat, dar trendul electoral este unul foarte clar, se pare că dl Tudorache a câştigat", susţine Ciolacu. El adaugă că renumărarea ar urma să fie finalizată în 15 zile. "Dar presupun că dna Clotilde nu e bolşevică, ca pe timpul lui Stalin, nu contează cine votează, contează cine numără... îşi va da demisia, va pleca", arată Ciolacu. În replică, Clotilde Armand a afirmat că este un fake news şi că atunci când un PSD-ist spune asta înseamnă că ”este exact pe dos”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Au cerut desfiinţarea SIIJ, au ieşit magistraţii şi au spus că e cea mai mare prostie, această desfiinţare a SIIJ. O boicotează, a boicotat-o şi dl Predoiu, şi actualul ministru, să nu funcţioneze, ca să demonstreze că n-au eficienţă. De fapt nu vă dăm posturi, normal că nu aveţi eficienţă, trebuie să vă desfiinţaţi", a afirmat Marcel Ciolacu, luni seară, la TVR.

El a susţinut că, în urma renumărării voturilor dispusă de un procuror de la Secţia specială, Clotilde Armand a pierdut alegerile la Primăria Sectorului 1.

"Ce aflăm în seara asta? Ancheta de la SIIJ, pentru că şeful Biroului electoral de sector era un magistrat şi ancheta e dusă de către SIIJ, aflăm că de fapt dna Clotilde a pierdut alegerile. Mai sunt 220 de saci de numărat, dar trendul electoral este unul foarte clar, se pare că dl Tudorache a câştigat alegerile. În momentul în care se desfiinţează SIIJ, se desfiinţează şi această anchetă. Şi atunci o îngropăm. Eu nu înţelegeam de ce este acest elan de desfiinţare a SIIJ, în seara asta am aflat", a declarat Ciolacu.

El a afirmat că are "detalii" legate de acest subiect.

"Au mutat numărătoarea voturilor la Poliţie, uite, oamenii aceia şi-au făcut datoria. Cunosc detalii. Mai sunt 200 şi ceva de saci. Este exact cum am spus că PMP nu va intra în Parlament pentru că există un anumit trend. Trendul acela se va menţine. Diferenţele de la sac la sac continuă să fie la fel. Informaţia este că dl Tudorache a câştigat alegerile. Vreau s-o văd pe.... presupun că dna Clotilde ... ea nu-i bolşevică, nu? Tehnic? Vom declanşa strângerea de semnături şi referendum pentru a face alegeri în Sectorul 1. Dar presupun că dna Clotilde nu e bolşevică, ca pe timpul lui Stalin, nu conteată cine votează, contează cine numără... îşi va da demisia, va pleca (...)", a adăugat Ciolacu.

El a susţinut că ancheta ar urma să fie finalizată în 15 zile.

"Îi anunţ cu tristeţe că SIIJ nu se va desfiinţa în 15 zile până ancheta va fi finalizată", a mai declarat Ciolacu.

În replică, Clotilde Armand a scris pe Facebook: ”Şeful PSD spune că am pierdut alegerile. După ce toate instanţele de judecată din România au decis că eu sunt primarul ales al Sectorului 1, s-a trezit dl. Ciolacu la câteva luni de la hotărârea judecătorească definitivă să arunce încă un fake news la Televiziunea Publică. Părerea lui este că fostul primar diamant a câştigat alegerile din Sectorului 1. Atunci când un PSD-ist spune asta înseamnă că este exact pe dos”.

În opinia sa, sunt atât de disperaţi cei din PSD că i-a decuplat de la contractele cu banii publici că nu mai ştiu ce să inventeze şi ”folosesc acest caz pentru a nu desfiinţa secţia specială de execuţie a magistraţilor creată de Dragnea şi Tudorel Toader”.

”Dle. Ciolacu am o veste tare tristă pentru dvs. şi restul pesediştilor: vin după voi şi n-am să vă las în pace până nu recuperez fiecare leu pe care l-aţi furat de la cetăţenii Sectorului 1. Şi credeţi-mă că am să vă găsesc. Pe toţi”, conchide primarul Sectorului 1.

Procurorul Sorin Iaşinovschi de la Secţia Specială pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) a dispus printr-o ordonanţă de delegare ca Poliţia Bucureşti să renumere toate voturile de la alegerile locale din Sectorul 1 din Bucureşti, câştigate de Clotilde Armand (USR) în dauna lui Dan Tudorache (PSD), potrivit unui document consultat de G4Media.ro.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.