Patru deputaţi şi un senator, aleşi la scrutinul din 6 decembrie pe listele PSD, au decis înfiinţarea unei „grupări parlamentare umaniste social-liberale”. Cei cinci urmează să activeze ca parlamentari independenţi, afiliaţi frupurilor parlamentare ale PSD. Anunţul a fost făcut vineri, prin intermediul unui comunicat de presă al Partidulului Puterii Umaniste – Social Liberal (PPU-SL), informaţia fiind confirmată pentru News.ro de către deputata Graţiela Gavrilescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Deputatul Graţiela Gavrilescu, împreună cu alţi 4 colegi parlamentari - deputaţii Steluţa Cătăniciu, Vlad Popescu şi Ana Loredana Predescu, respectiv senatorul Laurenţiu Mihai - au anunţat înfiinţarea Grupării parlamentare umaniste social-liberale. Cei 5 vor activa ca parlamentari independenţi, afiliaţi Grupurilor parlamentare ale PSD” a anunţat, vineri PPU-SL. 
 
Graţiela Gavrilescu a fost, de altfel, unul dintre liderii PPU-SL şi a plecat din acest partid pentru a se alătura PSD, pe listele căruia a candidat în circumscripţia electorală Prahova, pe locul al treilea pe lista pentru Camera Deputaţilor. 
 
„Având în vedere valorile social-liberale pe care le-am promovat transparent în întreaga mea activitate politică şi parlamentară, am decis, împreună cu acei colegi parlamentari care îmi împărtăşesc afinitatea pentru social-liberalism, să formăm Gruparea parlamentară umanistă, social-liberală. Doctrina umanismului pragmatic, care m-a determinat la începutul carierei mele politice să mă înscriu în Partidul Umanist, este de esenţă social-liberală, fiind complementară cu social-democraţia” a declarat Gavrilescu, citată în comunicatul PPU-SL. 
 
Graţiela Gavrilescu a confirmat, pentru News.ro, înfiinţarea grupării parlamentare. 
 
Informaţia privind înfiinţarea noii„ grupări” parlamentare a fost confirmată şi de către preşedintele PSD Prahova, deputatul Bogdan Toader, care a precizat că Gavrilescu nu a demisionat din PSD „deocamdată”. 
 
„Nu şi-a dat demisia din partid, deocamdată, dar mi-a spus despre intenţia ei şi a mai multor colegi care au venit alături de noi în aceste alegeri parlamentare din PPU-SL, mi-a relatat faptul că au avut o discuţie la Bucureşti împreună cu colegii şi au decis să rămână alături de grupul PSD, dar să=şi facă grup propriu, grupul PPU-SL. Sunt cinci în total. (...) Aşa cum am colaborat la locale şi la parlamentare, şi au venit alături de noi şi au candidat pe listele noastre presupun că o să colaboră şi în viitor, e vorba despre aceleaşi principii care ne ghidează şi o să rămânem parteneri, aşa cum am făcut-o până acum. Nu e cu supărare”, a declarat preşedintele PSD Prahova pentru News.ro. 
 
Graţiela Gavrilescu a fost ministru al Mediului, iar PSD este al şaselea partid politic din care face parte, ea fiind membru al PUR, PNL, ALDE, PPU-SL şi al Partidului Forţa Naţională.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.