Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, care candidează pentru funcţia de vicepreşedinte al PNL pentru apărare şi siguranţă naţională, afirmă, în cadrul Consiliului Naţional, că un militar nu trece niciodată în rezervă şi un militar ştie că războiul nu se termină decât pentru cei care mor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Chiţac a afirmat că timpurile actuale cer oameni curajoşi şi dedicaţi. 
 
"Nu am şovăit niciodată în faţa angajamentelor şi a responsabilităţilor şi, de asemenea, am un angajament plenar în a-mi asuma decizii directe acolo unde mă pricep. Timpurile actuale cer oameni curajoşi, dedicaţi, vizionari, pragmatici care să fie capabili să adopte decizii rapid şi în cunoştinţă de cauză pentru prezentul şi viitorul României. Timpurile excepţionale pe care le trăim cer răspunsuri excepţionale la crize. Traversăm o perioadă întunecată a istoriei naţionale şi chiar universale”, a afirmat Chiţac.  
 
El a precizat de ce doreşte să candideze pentru această funcţie. 
 
"Ţara are nevoie de soldaţi loiali în tranşeele administraţiei publice ca răspunsuri adecvate, chiar obligatorii, la crizele despre care am vorbit, care ne ameninţă identitatea şi interesele naţionale. Acestea sunt motivele prioritare pentru care am decis să vin în faţa dumneavoastră şi să candidez la nobila şi onorata funcţie de vicepreşedinte al partidului pe probleme de apărare şi securitate naţională”, a precizat Chiţac. 
 
El a explicat de ce este potrivit pentru această funcţie. 
 
"Uitaţi de ce cred eu că sunt potrivit pentru această funcţie. Am avut o carieră de 35 de ani de militar în serviciul ţării mele, de la baza piramidei până la vârful ei, o carieră cu rezultate, zic eu cel puţin civilizate, bazate pe loialitate, integritate, profesionalism, altruism şi patriotism, însă, apărarea ţării este un proiect permanent care transcende duratei serviciului militar activ. Un militar al României nu trece niciodată în rezervă când interesele ţării cer mobilizarea resursei umane în jurul unui proiect de ţară ameninţat. Un militar al României ştie că războiul nu se termină decât pentru cei care mor. Un militar al României, chiar şi în rezervă, ştie când trebuie să scoată arma din rastel”, a mai transmis Chiţac.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.