Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a declarat, vineri, că în condiţiile în care conducerea PSD nu susţine amendamentele pe care senatorul Şerban Nicolae le-a propus la Legea graţierii atunci filialele judeţene ar trebui să ceară excluderea sa din partid, pentru că este afectată imaginea PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Edilul Mihai Chirica, căruia conducerea PSD i-a retras recent toate funcţiile politice pentru declaraţii critice la adresa şefilor partidului în perioada manifestaţiilor de stradă împotriva OUG13, a spus, vineri, într-o conferinţă de presă, că orice intervenţie pe lupta anticorupţie atrage atenţia opiniei publice şi că oamenii ar putea reacţiona inclusiv prin proteste de stradă.

"Românii au experienţa democratică autentică şi ştiu să penalizeze de fiecare dată orice exces sau deviere de la drumul drept. Îmi amintesc cu tristeţe modalitatea jenantă în care domnul Şerban Nicolae şi-a permis să vorbească despre mine în Comitetul Executiv al PSD, când s-a propus demiterea mea din funcţiile politice. Sper că, dacă intră în contradicţie cu conducerea partidului, toate organizaţiile judeţene să ceară excluderea lui din PSD pentru maniera autoritară şi individuală prin care expune imaginea partidului. Domnul Şerban Nicolae are tendinţa să se pronunţe despre persoane pe care nu le cunoaşte şi e un lucru mai puţin potrivit pentru un om care este preşedintele comisiei juridice din Senat”, a afirmat Mihai Chirica.

El a adăugat că Şerban Nicolae ar trebui să arate mai multă responsabilitate.

Senatorul PSD Şerban Nicolae a depus, luni, un amendament la proiectul de lege privind graţierea, aflat în dezbatere în Comisia juridică de la Senat, prin care condamnaţii pentru luare şi dare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu pot fi graţiaţi. El a explicat că nu crede că ”cei care sunt corupţi trebuie să stea trei într-un pat în condiţii de igrasie, de igienă precară”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că el nu susţine graţierea pentru fapte de corupţie şi a subliniat că, oricum, doar legea graţierii nu rezolvă problemă supraaglomerării penitenciarelor, fiind necesare investiţii în infrastructură.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.