Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat, marţi, că este un afront faptul că şedinţa comună a guvernelor din România şi Republica Moldova are loc la Piatra Neamţ şi nu la Iaşi, afirmând că a trimis o scrisoare în acest sens premierului Sorin Grindeanu, la care nu a primit răspuns până acum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am trimis o scrisoare către Guvernul Grindeanu imediat ce am aflat că şedinţa are loc la Piatra Neamţ. Nu am primit un răspuns până acum. În scrisoare spuneam că poate există o şansă de repoziţionare a Guvernului român. Nu va cădea Guvernul în genunchi în faţa primăriei Iaşi, mă aştept la un răspuns diplomatic”, a afirmat, marţi, primarul Mihai Chirica.

El a mai spus că o şedinţă comună a celor două guverne ar trebui să aibă loc la Iaşi, în ”fieful oamenilor de cetăţenie moldovenească”.

Edilul ieşean a afirmat că speră ca măcar şedinţa comună de anul viitor să fie programată la Iaşi, în anul în care sărbătorim centenarul Marii Uniri.

Mihai Chirica a mai spus că poate este vorba şi de o pedepsire a Iaşiului, după declarţiile sale critice pe tema OUG13.

Luni, liderul PSD Iaşi, Maricel Popa, îi acuza de oportunism politic pe cei care spun că este o greşeală faptul că şedinţa comună a guvernelor României şi Republicii Moldova are loc la Piatra Neamţ şi nu la Iaşi, precizând că decizia Guvernului român arată maturitate politică şi normalitate.

Maricel Popa a precizat că ”goana după notorietate” a ajuns să întunece mintea unor politicieni, care exploatează subiectul şedinţei comune a guvernelor României şi Republicii Moldova.

Tot luni, deputatul PSD de Iaşi Silviu Macovei i-a cerut premierului Sorin Grindeanu explicaţii ”solide” privind faptul că şedinţa comună are loc la Piatra Neamţ şi nu la Iaşi, arătându-se surprins de o astfel de decizie.

Aflat sâmbătă la Iaşi, liberalul Ludovic Orban a declarat că a aflat cu stupoare faptul că PSD a uitat că Iaşiul este capitala Moldovei, întrucât şedinţa comună a guvernelor României şi Republicii Moldova va avea loc la Piatra Neamţ şi nu la Iaşi, ”locul natural” pentru o asemenea reuniune.

Orban a calificat decizia de a organiza şedinţa comună a guvernelor la Piatra Neamţ drept o greşeală politică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.