Deputatul PNL Cezar Preda, membru în Comisia de control al SRI, a declarat marţi, la Parlament, că nu crede că Florian Coldea va face obiectul invitaţiei la comisie, care se va întruni pe data de 25 ianuarie pentru a discuta despre informaţiile lansate în spaţiul public de fostul deputat Sebastian Ghiţă şi care îl vizează pe Coldea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Nu cred că domnul Florian Coldea va face obiectul invitaţiei. Scrisoarea pe care am văzut-o şi eu, draftul, se referea la directorul SRI. Două teme importante (vor fi discutate cu reprezentanţii SRI - n.r.) pentru că este bugetul SRI şi această dezbatere publică care a generat decizii la cel mai înalt nivel la SRI. Cred că prezenţa directorului Servicului este foarte bună”, a precizat Cezar Preda.

Preşedintele Comisiei de control al SRI, Adrian Ţuţuianu, a declarat marţi, la Parlament, că a solicitat conducerii Serviciului Român de Informaţii să fie prezentă pe data de 25 ianuarie, ora 11.00, la Comisie, pentru a discuta despre cazul Florian Coldea şi despre bugetul instituţiei.

SRI a anunţat că ancheta internă nu au relevat elemente care să se constituie în încălcări ale legii sau normelor interne în vigoare, astfel că s-a propus repunerea pe funcţie a lui Florian Coldea, însă acesta a cerut eliberarea din funcţie şi va fi trecut în rezervă.

Cererea de trecere în rezervă a prim-adjunctului directorului SRI, Florian Coldea, a ajuns, marţi, la Palatul Cotroceni, urmând să fie semnată de către preşedintele Klaus Iohannis, potrivit unor surse oficiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.