Fostul deputat Cezar Preda spune, despre întâlnirea conducerii SRI cu foştii membri ai Comisiei SRI, la care a participat şi Sebastian Ghiţă, că au fot discuţii formale, în care toţi au mulţumit pentru colaborare. El a mai afirmat că Sebastian Ghiţă a fost "foarte volubil, colegial, colocvial".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Preşedintele comisiei ne-a informat că la sfârşitul mandatului nostru de parlamentar vom avea o întâlnire cu SRI pentru a face bilanţul şi modul în care se concretizează colaborarea noastră. Eu la ora 7.00 seara m-am dus la locul unde era prevăzut, acolo erau toţi cei nouă membri ai comisiei SRI. Am stat o oră, am băut un pahar cu apă plată pentru că toţi eram cu maşinile, am stat puţin de vorbă, ne-am mulţumit pentru colaborare, am spus despre echilibrul care s-a reuşit păstrat cu toate atacurile şi asupra noastră, şi asupra lor. A fost şi domnul Sebastian Ghiţă, am fost în aceeaşi încăpere, am plecat aproape toţi odată. Nu au existat alte discuţii, decât discuţiile formale între noi. Întâlnirea a avut loc la o vilă de protocol", a declarat, joi, Cezar Preda.

Întrebat dacă Sebastian Ghiţă i s-a părut ciudat, acesta a spus că era "foarte volubil, colegial, colocvial".

De asemenea, întrebat dacă crede că ar fi necesare răspunsuri oficiale venite din partea conducerii SRI, Preda a spus că "legea spune clar cine are atribuţiuni pe care trebuie s le respecte".

La rândul său, Georgian Pop a spus că a fost "o întâlnire tradiţională la final de mandat".

"A fost o întâlnire tradiţională la final de mandat. Era tradiţia să se întâlnească membrii comisiei cu conducerea SRI. Acest lucru s-a întâmplat şi în acest mandat. Analizele psihologice nu cred că intră în responsabilitatea mea. A fost o chestiune formală, scurtă, ne-am strâns mâna, am plecat pe urmă fiecare acasă. Sunt foarte consecvent cu un principiu pe care l-am anunţat: atât timp cât este o anchetă a procuraturii pe un caz, rolul Parlamentului şi rolul nostru al politicienilor este să nu comentăm, să lăsăm procurorii să îşi facă treaba", a afirmat Pop.

"Discuţiile au fost generale, colocviale, nu s-a discutat absolut nimic de astfel de lucruri şi în general nu discutăm astfel de lucruri.
Întâmplarea face, era şi un televizor acolo, ne uitam la evenimentele tragice de la Berlin, erau atunci în desfăşurare şi se întâmplase şi acel eveniment tragic din Turcia. Acestea au fost subiectele de discuţie în acel cadru. Şi până la urmă a fost o concluzie comună că trebuie şi pe viitor să fie făcute eforturi ca România să fie ferită de astfel de evenimente negative, tragice", a mai spus fostul preşedinte al Comisiei pentru exercitarea controlului parlamentar asupra SRI, Georgian Pop.
Conducerea SRI a avut, luni seară, o întâlnire "protocolară" cu foştii membri ai Comisiei parlamentare pentru exercitarea controlului asupra Serviciului, care a marcat finalul mandatului fostului Legislativ şi la care a participat şi Sebastian Ghiţă, a confirmat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea.

Sebastian Ghiţă trebuia să se prezinte miercuri la DNA Ploieşti, în dosarul de corupţie privind vizita din 2012 a fostului premier britanic Tony Blair în România, în care fostul deputat este cercetat alături de Victor Ponta. La DNA au mers însă doar avocaţii lui Ghiţă, ulterior procurorii emiţând pe numele acestuia un mandat de aducere.

Miercuri, Ghiţă a fost dat în consemn la frontieră, dar şi la toate unităţile de poliţie, el nefiind găsit la domiciliu şi nici în locurile pe care le frecventează.

De asemenea, Poliţia Prahova a anunţat Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că Sebastian Ghiţă a încălcat termenii controlului judiciar pe cauţiune. Poliţiştii au informat şi DNA Ploieşti că Sebastian Ghiţă nu a fost găsit după ce pe numele lui a fost emis un mandat de aducere în dosarul în care fusese citat miercuri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, Marian Popescu, controlul judiciar dispus în cazul lui Sebastian Ghiţă în unul din dosare în care este judecat include şi obligaţia de a se prezenta la instanţă sau în faţa procurorilor ori de câte ori este citat, indiferent dacă este vorba despre dosarul în care măsura preventivă a fost dispusă măsura sau într-o altă cauză.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.