Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a declarat miercuri, după şedinţa CEx, referindu-se la abrogarea recursului compensatoriu, că se pare că instituirea lui nu a fost soluţia cea mai bună, iar PSD a plătit electoral. Referindu-se la legea care anulează supraacciza, concluzia sa a fost că: PNL nu a ieşit din logica electorală. El şi-a exprimat speranţa ca PNL să nu vină cu asumarea răspunderii pe bugetul de stat. Totodată, el a afirmat că PSD va avea un Congres, ultima dată avansată fiind 29 februarie 2020. Nicolae Băsălău nu va mai face parte din niciun for de conducere central al partidului, ca urmare a declaraţiilor despre diaspora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Marcel Ciolacu, despre recursul compensatoriu: Nu a fost soluţia cea mai bună, am plătit electoral şi astăzi am votat alături de ceilalţi colegi din Parlament

Referitor la recursul compensatoriu şi la legea de abrogare votată miercuri în Parlament, Ciolacu a declarat: ”Soluţia gsită de PSD în acel moment, la solicitările CEDO, se pare că nu a fost soluţa cea mai bună, am plătit electoral şi astăzi am votat alături de ceilalţi colegi din Parlament, mai ales după sesizările nenumărate din mass-media”.
 
Ciolacu, despre eliminarea supraaccizei la carburanţi: ”Am mai votat scoaterea accizei de la carburanţi, cât şi acele contracte part-time – o lege foarte bună care a creat 200.000 de locuri de muncă. Find pusă în acelaşi calup cu accizele, am votat alături de ceilalţi colegi”.
 
El a explicat că PSD a vrut să vadă dacă actuala putere, mai ales PNL, a ieşit din logica electorală şi se pare că nu. 
”Continuă să promoveze legi populiste, atâta timp cât ministrul Finanţelor continuă să spuă că avem un deficit care depăşeşte 3%. Sperăm ca la un moment dat, până vin cu bugetul, să-şi creioneze cifrele şi să-şi asume răspunderea guvernării unei ţări.
 
Marcel Ciolacu: Ar fi o premieră ca un guvern să vină cu asumare pe bugetul de stat pe 2020

”Ar fi o premieră ca un guvern să vină cu asumare pe buget. Este cea mai importantă lege care se discută în Parlament. Nu poţi să eviţi Parlamentul când faci bugetul. Nu şi-a permis nimeni până acum, dar România este plină de surprize”, a afirmat liderul PSD, preşedinte al Camerei Deputaţilor

Marcel Ciolacu, despre cazul lui Bădălău, despre Gabriel Oprea, despre cheltuielile de campanie şi despre organizarea Congresului

”Actuala conducere este interimară. Avem un obiectiv foarte clar de a organiza un congres în luna februarie. S-a înaintat o ultimă dată pentru acest congres – 29 februarie. Vom vedea forma congresului, ordinar sau extraoridnar. Majoritatea vrea ordinar. Ne vom face treaba să fie un congres transparent şi corect. Mandatul meu este de a organiza până cel târzu în 28 febrarie un congres corect. După ce o să fiu sigur că duc astea la îndeplinire o să iau decizii în ceea ce mă priveşte”, a afirmat Ciolacu.
 
În ceea ce priveşte declaraţiile ofensatoare ale lui Nicolae Bădălău la adresa diasporei, preşedintele interimar al PSD a spus că a fost una dintre priorităţi discutarea ieşirii nefericite, grave a colegului Nicolae Bădălău.
”Dânsul nu mai face parte din niciun for de conducere la nivel naţional, urmând ca organizaţia de la Giurgiu să ia deciziile. Ştiu cu tărie că PSD-ului i-a făcut foarte mult rău acea declaraţie, chiar dacă dânsul ne-a explicat contextul acelei declaraţii”,a spus Ciolacu.
”CEx a luat decizia de a nu mai face parte din conducerea centrală. Cât timp o să fiu eu prşeedinte interimar, nu o să fie exclus nimeni din partid. Vor exista suspendări. Nimeni nu va fi exclus din acest partid - ba chiar vreau să aduc înapoi oamenii care au fost excluşi nedrept din partid”, a precizat preşedinteleinterimar al PSD.
Referitor la datoriile înregistrate în urma campaniei electorale, Marcel Ciolacu a afirmat că trezorierul partidului este un expert contabil şi nu este nevoie de un audit financiar. 
„Situaţia partidului este foarte bună. Întotdeauna, după campania electorală, sunt datorii în partid, dar PSD îşi va onora datoriile”, a declarat el, precizând că în mod cert nu este o sumă ascunsă. 
”Va fi depusă la AEP pentru a închide formalităţile. Nu ştiu această sumă în acest moment”, a adăugat liderul PSD.
În opinia sa, PSD şi-a primit plata pentru greşelile pe care le-a făcut, direct, prin vot.
El s-a referit şi la situaţia lui Gabriel Oprea, devenit membru în conducerea partidului în urma unui protocol cu sindicatele, explicând că luni, la Biroul Permanent Provizoriu, discuţia pe această temă  este una dintre priorităţi.
”Dar dacă mă întrebaţi foarte clar, domnul Gabriel Oprea nu este membru de partid şi cât sunt eu preşedinte interimar nu o să fie”, a reafirmat Ciolacu.

- Liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, a declarat miercuri, înaintea şedinţei Comitetului Executiv al partidului, că îşi cere scuze românilor plecaţi la muncă în străinătate, pentru afirmaţiile făcute, că regretă contextul şi formularea "total nefericite". El susţine că îi preţuieşte pe toţi românii, indiferent unde sunt aceştia. Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, afirmă că senatorul Niculae Bădălău a recunoscut că a greşit prin afirmaţiile despre diaspora şi nu are ce să facă mai mult. "Colegul meu cred şi acum că are tăria să recunoască exprimarea aceasta nepotrivită şi să-şi asume, ce mai vreţi să-i facem?", spune Buzatu. Referitor la ce înseamnă această asumare, Buzatu afirmă: "Să sară cu capul în jos în Siret sau... ce să mai facă omul acela? A greşit şi acuma regretă... V-am spus că să-l băgăm la puşcărie (...) Ironia denotă şi ea ceva".Comitetul Executiv al PSD s-a reunit miercuri, în prima şedinţă după ce Marcel Ciolacu a preluat conducerea interimară a formaţiunii. 

UPDATE - Buzatu a fost întrebat, înainte de şedinţa CEX al PSD, ce sancţiuni ar trebui să primească Niculae Bădălău pentru declaraţiile despre diaspora.

"Niculae Bădălău şi-a cerut scuze, că şi-a dat seama că a comis-o, a săvârşit o eroare, şi atunci ce să-i mai facem?", a spus Buzatu.

El a adăugat că lumea este revoltată de derapajele celor din PSD, dar a întrebat ce se întâmplă când cei din acest partid sunt înjuraţi, "izolaţi în societate".

"Colegul meu cred şi acum că are tăria să recunpoască exprimarea aceasta nepotrivită şi să-şi asume, ce mai vreţi să-i facem?", a continuat el.

Întrebat cum ar trebui să arate această asumare, Buzatu a replicat: "După mine, ar trebui să sară în baltă".

"Să sară cu capul în jos în Siret sau... ce să mai facă omul acela? A greşit şi acuma regretă... V-am spus că să-l băgăm la puşcărie (...) Ironia denotă şi ea ceva", a adăugat el.

UPDATE - "Aş începe din nou să îmi cer scuze tututor românilor plecaţi în străinătate la muncă, să îmi cer scuze familiilor lor, regret contextul şi formularea total nefericite. E clar că eu nu gândesc aşa şi foarte mulţi oameni ştiu lucrul ăsta. Eu îi preţuiesc şi îi respect pe absolut toţi românii, indiferent unde sunt”, a declarat Bădălău, miercuri, înainte de şedinţa Comitetului Executiv al PSD.

El a spus că va respecta orice decizie vor lua colegii săi în ceea ce-l priveşte. 
 
"Respect decizia colegilor din CEX şi o voi accepta. Accept decizia colegilor din CEX”, a mai afirmat senatorul PSD.

Senatorul PSD Nicolae Bădălău a spus, vineri, comentând intenţia de a creşte numărul de parlamentari pentru diaspora, că doar 700.000 au domiciliul legal în străinătate, restul, până a 3-5 milioane cât se vehiculează fiind ”fetele alea de le duc ăştia”.

Bădălău a vorbit, vineri, într-o conferinţă de presă la Giurgiu, despre rezultatele alegerilor, despre guvernarea PNL, dar şi despre propunerea care vizează majorarea numărului de parlamentari pentru diaspora.

”Acuma e discuţia pe câte locuri dăm în diaspora. Am avut discuţia şi la Parlament: dacă vreţi să puneţi pe listele partidlui din diaspora, cine nu vă lasă? Aşa cum sunt ele astăzi, nu putem să mărim numărul de parlamentari. E clar că dacă mărim numărul şi cer 15 - ei au 700.000 de oameni avem care au domiciliu, paşapoartele alea cu domiciliu, care-s legali. Restul până la 3-5 milioane, că se vehiculează tot felul, sunt fetele alea de le duc ăştia. Eu ştiu..nu ilegal...şi vor să li se calculeze posturile de parlamentari pe toţi care bănuiesc ei că sunt acolo”, a spus Bădălău.

- Declaraţiile lui Nicolae Bădălău referitoare la diaspora ar urma să fie analizate în şedinţă.

Este primul Comitet Executiv după ce Viorica Dăncilă a demisionat de la conducerea formaţiunii, iar Marcel Ciolacu a devenit preşedinte interimar.

Social-democraţii au pe ordinea de zi discuţii privind poziţionarea faţă de proiectele importante de pe agenda publică în acest final de an, dar şi chestiuni organizatorice legate de congresul din luna februarie.

Social-democraţii ar putea discuta şi despre ultimele declaraţii ale lui Nicolae Bădălău, membru al conducerii interimare, care a jignit din nou diaspora,  generând multiple reacţii din partea colegilor săi.

În urmă cu o săptămână, Viorica Dăncilă a demisionat de la conducerea PSD, iar preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a devenit preşedinte interimar.

El a spus că primul obiectiv este acela de a organiza Congresul, unde vor fi alegeri normale.

"Alături de Paul Stănescu (secretar general) au intrat toate judeţele care au câştigat alegerile: preşedintele de la Teleorman, de la Mehedinţi, Gorj şi Giurgiu. Trebuie să fie şi o reprezentare regională şi pe fiecare regiune s-au făcut propuneri pe care le-am supus la vot: Zetea, Moldovan, Gliga, Nistorescu, Nica, Pavel Marian, Gabriela Firea si Mutu Gabriel", a precizat Ciolacu.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.