Comisia de buget-finanţe a dat, miercuri, un raport de respingere a cererii preşedintelui Klaus Iohannis de reexaminare a proiectului de lege privind eliminarea a 102 taxe nefiscale, acesta urmând sa intre la votul final în plenul Camerei Deputaţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia a fost luată cu 13 voturi în favoarea respingerii, 9 împotrivă şi o abţinere.

Comisia a adoptat raportul de respingere a cererii de reexaminare cu amendamentul intrării în vigoare a legii la data de 1 a primei luni de la publicarea în Monitorul Oficial, amendamentul fiind formulat de preşedintele Comisiei de buget, deputatul PSD Viorel Ştefan.

În cadrul dezbaterilor, deputatul USR Cosette Chichirău a solicitat lămuriri privind urgenţa convocării Comisiei de buget.

"După cutremurul de azi-noapte a căzut sistemul informatic şi noi comunicăm prin metode convenţionale (...). Cererea de reexaminare vizează o lege care va trebui să intre în vigoare de la 1 Ianuarie. Taxa radio-tv, eliminarea acesteia trebuie să se reflecte în bugetarea acestor două servicii publice. De aici vine urgenţa. Biroul Permanent s-a întrunit în această dimineaţă şi ne-a făcut această sesizare în raport de urgenţă, noi nu avem decât să dăm curs acestei sesizări", a afirmat Viorel Ştefan.

Preşedintele Comisiei de buget-finanţe a mai spus că CCR s-a pronunţat că legea nu conţine nimic neconstituţional, el subliniind că ”cererea preşedintelui ţine de oportunitate, nu de constituţionalitate”.

Deputatul UDMR Erdei Istvan a solicitat scoaterea articolului privind eliminarea taxei radio-tv, propunerea acestuia fiind respinsă cu 10 voturi "pentru" şi 13 "împotrivă".

Plenul Senatului a respins marţi, cu 82 de voturi, cererea de reexaminare a legii privind eliminarea a 102 taxe, împotriva solicitării preşedintelui Klaus Iohannis votând senatorii PSD, ALDE, UDMR, iar în favoarea acesteia – reprezentanţii PNL, USR şi PMP - 36 de voturi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.