Curtea Constituţională a respins, miercuri, sesizările USR şi AUR privind proiectul Guvernului de desfiinţare a Secţiei Speciale din Justiţiei, astfel că legea merge la promulgare, la preşedintele Klaus Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În şedinţa din data de 9 martie 2022, Curtea Constituţională, în cadrul controlului legilor anterior promulgării, cu unanimitate de voturi, a decis: - a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate formulată de un număr de 54 de deputaţi şi de 26 de senatori aparţinând grupului parlamentar al partidului Uniunea Salvaţi România şi a constatat că sunt constituţionale, în raport cu criticile formulate, dispoziţiile art.3-6, art.8-10 şi art.12 din Legea privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, precum şi pentru modificarea Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi legea în ansamblul său, se precizează în comunicatul Curţii Constituţionale. 

De asemenea, CCR a respins, ca inadmisibilă, obiecţia de neconstituţionalitate a Legii privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, precum şi pentru modificarea Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală, obiecţie formulată de un număr de 35 de deputaţi aparţinând grupurilor parlamentare ale partidului Alianţei pentru Unirea Românilor şi Partidului Social Democrat, precum şi de 5 senatori aparţinând grupului parlamentar al partidului Alianţei pentru Unirea Românilor.

CCR precizează că deciziile sunt definitive şi general obligatorii.

Argumentele reţinute în motivarea soluţiilor pronunţate de Curtea Constituţională vor fi prezentate în cuprinsul deciziilor, care se vor publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.

UCR acuzase, miercuri, CCR se grăbeşte să ia o decizie cu privire la noul proiect al lui Cătălin Predoiu de reorganizare şi întărire a Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie şi cere instanţei să amâne decizia până după publicarea avizului Comisiei de la Veneţia.

USR a atacat la CCR, în 2 martie, proiectul privind desfiinţarea Secţiei Speciale, iar Curtea analizează miercuri documentul.  

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.