Curtea Constituţională a României (CCR) a decis, marţi, că ordonanţa de urgenţă prin care Guvernul a dorit să reorganizeze activitatea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) este neconstituţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CCR a transmis că Plenul Curţii Constituţionale a luat în dezbatere, marţi, în cadrul controlului anterior promulgării, sesizarea de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.74/2013 privind unele măsuri pentru îmbunătăţirea şi reorganizarea activităţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Sesizarea a formulată de 104 deputaţi aparţinând grupurilor parlamentare ale Partidului Naţional Liberal, Uniunii Salvaţi România, Partidului Mişcarea Populară, precum şi deputaţi neafiliaţi.

“În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a admis sesizarea de neconstituţionalitate şi a constatat că Legea pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.74/2013 privind unele măsuri pentru îmbunătăţirea şi reorganizarea activităţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative este neconstituţională în ansamblul său”, a transmis CCR.

Sursa citată menţionează că decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică preşedintelui României, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi prim-ministrului.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.