Curtea Constituţională a admis, miercuri, sesizarea Guvernului la Legea iniţiată de USR şi adoptată de Parlament care prevede înfiinţarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu – DIIM sau „DNA al pădurilor”. Astfel, actul normativ este neconstituţional şi urmează să se reîntoarcă în Legislativ pentru a fi pusă în acord cu decizia CCR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„A admis obiecţia de neconstituţionalitate formulată de Guvernul României şi a constatat că este neconstituţională Legea pentru organizarea şi funcţionarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative”, arată un comunicat de presă al CCR.

Cabinetul Orban a depus pe 15 iulie la CCR o obiecţie de neconstituţionalitate privind această lege.

Senatorul USR Allen Coliban a precizat atunci că „este inadmisibil jocul dublu pe care îl face PNL”

„ În Parlament, PNL s-a abţinut la vot în Camera Deputaţilor şi, ulterior, a votat pentru lege la Senat, pentru ca apoi Guvernul să atace legea la CCR”, a scris Allen Coliban pe Facebook.

Acesta se întreabă dacă „atât de puternice sunt legăturile între mafia lemnului şi PNL?”.

El i-a cerut premierului Ludovic Orban „să explice public de ce a contestat la CCR DNA-ul Pădurilor.”

„PNL este apărătorul hoţilor de lemne?”, se întreabă Coliban în încheierea postării pe reţeaua de socializare.

Pe 16 iunie, Senatul a votat, decizional, proiectul de lege iniţiat de USR care prevede înfiinţarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu – DIIM (DNA-ul Pădurilor).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.