Preşedintele interimar al Senatului Robert Cazanciuc l-a întrebat pe Ludovic Orban dacă alegerile locale pot fi organizate în condiţii de siguranţă. El a precizat că atunci când şeful statului vorbea despre „ţopăiala guvernamentală” a PSD în 2018, de fapt acest lucru se aplică acum actualului Executiv. Social-democratul a amintit de afirmaţia preşedintelui francez Emmanuel Macron care a spus că „suntem în luptă” cu pandemia şi i-a transmis premierului că „ la guvernare te duci să lupţi, nu să ţopăi”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Odată cu debutul pandemiei aţi început joaca, la început sub forma unei ţopăieli administrative şi legislative. Aţi început prin a gestiona situaţia prin amenzi uriaşe care au fost declarate neconstituţionale. Aţi spus că v-aţi gândit la amenzi, nu v-aţi gândit la asigurarea unor măşti pentru populaţie. V-a spus CCR că trebuie folosite metode graduale şi proporţionale. Dvs, domnule Orban, în loc să citiţi cu atenţie decizia CCR, ce aţi făcut? Pentru vidul legislativ creat vina vă aparţine exclusiv”, a afirmat Robert Cazanciuc la tribuna plenului reunit de miercuri al Parlamentului.

El i-a adresat mai multe întrebări premierului Orban privind măsurile luate pentru relansarea economiei.

„Câţi bani reali aţi injectat în economia românească, în firmele mici, aşa cum au făcut Spania şi Italia. Când şi cum aveţi de gând să revitalizaţi economia? Ştiaţi că băncile nu au finanţat sectorul HORECA, cel mai puternic afectat de lipsa măsurilor guvernamentale? De ce nu aţi făcut nimic în acest sens? Economia înseamnă şi infrastructură. Dacă nu facem drumuri, cum dezvoltaţi economia. Câţi kilometri faceţi anul acesta? Aţi spus că faceţi 100 km pe an”, a completat Cazanciuc.

Cazanciuc i-a mai spus lui Ludovic Orban că „sănătatea românilor nu a fost niciodată o preocupare pentru dvs. De ce aţi ţinut în casă două luni românii? De ce aţi dat drumul românilor luaţi în autocare, apoi duşi în Germania să culeagă sparanghel? Câte măşti au ajuns pe piaţă produse de ROMARM?”.

Şeful interimar al Senatului a adăugat că premierul se joacă cu educaţia copiilor românilor.

„Educaţia e un drept constituţional. Când încetaţi să vă jucaţi cu educaţia copiilor noştri, domnule Orban? Spuneţi-ne, domnule Orban puteţi organiza alegerile în condiţii proprii sau vă interesează doar puterea, în orice condiţii. Legat de ţopăiala guvernamentală, la dumneavoastră s-a gândit Preşedintele României. Sunteţi guvernul său, copilul lui. Însă preşedintele Emmanuel Macron a spus – nous sommes en guerre, în ceea ce priveşte pandemia de coronavirus.  La guvernare te duci să lupţi, nu să ţopăi”, a conchis Cazanciuc.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.