Preşedintele Comisiei juridice, senatorul PSD Robert Cazanciuc, a declarat joi, la Parlament, că este nevoie de o discuţie în CSAT privind viitorul arhivei SIPA pentru a clarifica suspiciunile din spaţiul public, fiind totodată necesară şi o comisie formată din oameni care au acces la informaţii clasificate, cel mai probabil magistraţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„E clar că e nevoie de a lămuri anumite lucruri. Au apărut în spaţiul public suspiciuni, ele trebuie lămurite într-un fel sau altul. Desecretizarea acestor informaţii clasificate e un proces complex, este prevăzut la lege. La nivelul ministerului nu cred că poate face mai mult decât în secret de serviciu pentru a avea acces la informaţii. Pentru orice secret trebuie emisă o HG pentru a fi declasificat. Dar nu despre asta e neapărat vorba, despre cum avem acces la anumite informaţii din arhivă, ci dacă această instituţie a fost folosită în scopurile prevăzute de lege sau nu”, a afirmat fostul ministru al Justiţiei.

Robert Cazanciuc a susţinut că este nevoie de o discuţie în CSAT în ceea ce priveşte arhiva SIPA.

„E clar că e nevoie de o discuţie în CSAT, din punctul meu de vedere, pentru a discuta această chestiune pentru a vedea procedura de urmat. E nevoie de o procedură, s-ar putea chiar să fie nevoie de un act normativ, iniţiat de Ministerul Justiţiei. Trebuie văzută o comisie, cu oameni care au acces la informaţii clasificate, probabil magistraţi, ca să nu fie suspiciune. E nevoie de procedură şi discuţie în CSAT pentru a vedea viitorul acestei arhive şi a clarifica suspiciunile din spaţiul public”, a completat Robert Cazanciuc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.