Senatorul PSD Robert Cazanciuc anunţă că se lucrează, la nivel legislativ, pentru ca şoferii care nu locuiesc la adresele trecute în actele de identitate şi care primesc acasă amenzile contravenţionale pentru abateri la Codul Rutier, să nu mai poată ocoli plata sancţiunilor până la momentul prescrierii faptelor. Parlamentarul dă replica celor care reclamă faptul că amenzile pentru contravenţiile rutiere sunt foarte mari, raportat la veniturile din România: „Spunea cineva că vai, Doamne, e dublu faţă de salariul minim pe economie! Dar de ce să ajungi acolo? Este făcut dublu ca să nu ajungi acolo, ca să te gândeşti de zece ori înainte să faci ceva”, spune Robert Cazanciuc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Este o iniţiativă care este la Camera Deputaţilor, în aparenţă legată de chestiunile economice. În momentul de faţă ai o contravenţie rutieră – sunt 200.000 de contravenţii rutiere – te-a prins radarul la Baia Mare, primeşti amenda la Giurgiu unde ai domiciliul în buletin, dar tu nu stai niciodată acolo, ai plecat de mult de la Giurgiu, dar amenda vine acasă. Primăria trebuie să execute. Ce să execute, că tu nu eşti acolo? Şi e  sarabandă din asta în care se lungesc termenele, se prescriu faptele şi extrem de mulţi, din păcate, spun:”M-a prins departe de casă, până ajunge la mine se prescrie”. Ce înseamnă asta, dincolo de neîncasarea unor venituri? Înseamnă o lipsă de respect faţă de lege. Dacă eu ştiu că legea nu mi se aplică, evident că o să fac asta şi a doua şi a treia oară. Şi atunci trebuie să intervenim cumva ca oamenii să ştie că nerespectarea legii, mai mică sau mai mare, înseamnă consecinţe”, a afirmat Robert Cazanciuc la emisiunea Insider Politic de la  Prima Tv, sâmbătă.
Acesta dă replica celor care se plâng că amenzile pentru contravenţiile rutiere sunt foarte mari raportat şa veniturile românilor. 
”Nu sunt amenzile mari, ele sunt făcute mari ca să descurajeze. Spunea cineva că ”Vai, Doamne, e dublu faţă de salariul minim pe economie”! Dar de ce să ajungi acolo? Este făcut dublu ca să nu ajungi acolo, ca să te gândeşti de zece ori înainte să faci ceva, să depăşeşti viteza cu 50 de kilometri în localitate”, adaugă fostul ministru al Justiţiei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.