Deputatul Cătălin Teniţă anunţă, marţi, pe Facebook, că a decis să îşi dea demisia din USR şi să se alăture, de la 1 septembrie, Partidului REPER. Potrivit unui comunicat oficial, demisia sa a fost anunţată în prima şedinţă a Biroului Naţional al USR desfăşurată în format fizic din ultimii doi ani şi jumătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”Am decis să îmi dau demisia din USR şi să mă alătur, de la 1 septembrie, Partidului REPER. Cred că responsabilitatea mea actuală este să aduc împreună oamenii care înţeleg că suntem la mijlocul drumului către o Românie mai bună şi că nu putem sta deoparte. De aceea, voi căuta să coagulez alături de ei o mişcare reformatoare pentru România”, spune Teniţă.

Deputatul precizează că ”nu este un abandon”.

”Mă alătur unor colegi de-ai noştri care sunt îndreptăţiţi să fie reprezentaţi şi ale căror energii trebuie utilizate în politică, colegi care acum construiesc REPER. Rămân în continuare deschis proiectelor din USR şi vă stau oricând la dispoziţie pentru consultări şi întrebări în cadrul cabinetului parlamentar. Le mulţumesc în mod deosebit colegilor din echipa CURAJ pe lista cărora am candidat la preşedinţia USR. Cred ca opţiunea lor de a rămâne în partid ca un grup de reformă internă este o opţiune la fel de validă şi de curajoasă ca aceea de a construi alternative din exterior, şi îi îndrum pe toţi cei care decid să rămână în USR să îi susţină”, afirmă Cătălin Teniţă.

El menţionează că crede în partide deschise, în care cei care au viziuni comune dialoghează şi lucrează împreună într-un mod deschis şi eficient. Potrivit unui comunicat oficial, demisia a fost anunţată în prima şedinţă a Biroului Naţional al USR desfăşurată în format fizic din ultimii doi ani şi jumătate, dar şi pe pagina de Facebook a deputatului.

”Sunt o grămadă de oameni care aşteaptă să mă alătur unei iniţiative noi, care să încerce să dea o nouă suflare dorinţelor de reformă din această ţară”, arată Cătălin Teniţă într-un clip postat pe reţelele de socializare şi pe site-ul catalin-tenita.ro.

”Dacă noi în acest moment continuăm să ne certăm între noi, continuăm să jucăm pe mize mici, continuăm să nu avem în primul şi primul rând în vizor interesele electoratului, dacă nu ne uităm la faptul că nu i-am servit aşa cum trebuie, dacă nu acceptăm că aşteptările electoratului poate nu au fost bine servite - poate modul în care ne-am concentrat pe anumite dispute la vârf nu a făcut ca membrii noştri entuziaşti, care ne-au adus voturi în alegeri, să se considere implicaţi, experţii noştri să se considere consultaţi -, pe scurt, dacă mergem în aceeaşi direcţie, eu nu cred că în 2024 România poate avea o şansă nouă, o şansă puternică de schimbare”, afirmă acesta.

Cătălin Teniţă mulţumeşte echipei CURAJ, din partea căreia a candidat la alegerile interne pentru preşedinţia USR în iulie 2022.

”Le mulţumesc în mod deosebit colegilor din echipa CURAJ pe lista cărora am candidat la preşedinţia USR. Cred ca opţiunea lor de a rămâne în partid ca un grup de reformă internă este o opţiune la fel de validă şi de curajoasă ca aceea de a construi alternative din exterior, şi îi îndrum pe toţi cei care decid să rămână în USR să îi susţină cu toate resursele de care dispun”, declară Teniţă.

Într-o scrisoare adresată colegilor foşti şi actuali din USR şi PLUS, deputatul Cătălin Teniţă subliniază că este responsabilitatea opoziţiei să creeze o alternativă la propunerile coaliţiei de guvernare, să fie o voce puternică, care să inspire şi să mobilizeze societatea, protejând-o „de pericolul populismului deşănţat, al apelului la gândirea tribală, la tentaţia autoritarismului şi a discursului politic violent”.

”Doresc să contribui alături de colegii mei la o construcţie politică mai bună. Sunt antreprenor, cred în concurenţă. Cred că doar prin oferirea de opţiuni reale în viaţa politică putem să mergem înainte”, arată Cătălin Teniţă. „Cred că electoratul trebuie să aibă mai mult de o variantă, dacă e ca vocea lui să fie ascultată. Eu plec să construiesc pentru ca cei care au mers la vot cu speranţă în 2019 sau 2020 să nu spună: «Nu am cu cine vota în 2024, deci stau acasă».”, spune Teniţă.

El aduce o serie de critici punctuale USR: pierderea încrederii electoratului, dispute sterile, comportamente arogante sau superficiale. lipsa de mecanisme şi proceduri interne care să favorizeze echitatea şi transparenţa.

În acelaşi timp, Cătălin Teniţă îşi arată recunoştinţa faţă de foştii colegii din USR, pe care îi asigură că le va sprijini iniţiativele: „Fie că vorbim de colegi din parlament sau din autorităţile locale, sau de membri fără funcţii publice, eu voi fi deschis la propunerile lor. Drumurile noastre vor merge mult timp împreună. Schimbarea României este responsabilitatea noastră în egală măsură.”, potrivit comunicatului.

”Vă spun la ce voi lucra eu alături de oamenii din echipa mea extinsă în perioada următoare: a.Un set de ghiduri pentru aleşii locali, pe teme ce ţin de biblioteci ca huburi digitale, surse de energie regenerabilă pentru comunităţi, îmbunătăţirea condiţiei femeii şi limitarea abuzurilor împotriva acestora, masa caldă şcolară ca normalitate în învăţământ. b.Un centru comunitar la Bucureşti unde să implicăm voluntarii care vor să ajute în domeniul sănătăţii, al educaţiei, protecţiei mediului şi al interacţiunii cu administraţia. Un loc în care să aflăm problemele şi să testăm soluţiile. c.Mai presus de toate, o viziune de echipă în politică. O cultură bazată pe colaborare, pe identificarea de probleme, pe argumentare şi cifre, pe respect acordat experţilor şi practicienilor dintr-un domeniu. O cultură bazată pe entuziasm şi transparenţă, nu pe şefisme şi pe opacitate.”, mai spune el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.