Deputatul Cătălin Rădulescu a declarat, joi, la RFI, că în mod sigur vor fi secţii de votare separate pentru alegerile europarlamentare şi pentru referendum, iar cine vrea să voteze la consultarea populară va trebui să se deplaseze 10-20 de metri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Obligatoriu că trebuie să fie secţii separate. Nu poţi să faci la aceeaşi secţie, pentru că dacă este să fim corecţi, sunt alegerile europarlamentare, noi ne pregătim pentru aceste alegeri europarlamentare şi toate partidele s-au pregătit şi se pregătesc (...). Desigur că vor fi secţii separate, nu poate să fie o secţie, în aceeaşi secţie lumea să vină să voteze la europarlamentare şi după aceea să primească o listă cu o întrebare. Deci vor fi secţii separate, cine vrea să meargă la acest referendum, care oricum, toate instituţiile europene, aşa cum ştiţi, nu-l recomandă, toate instituţiile europene spun foarte clar că un referendum nu trebuie făcut în acelaşi moment cu nişte alegeri, pentru că denaturează şi sensul alegerilor”, a afirmat Rădulescu la RFI.

Întrebat de ce PSD nu ţine cont de recomandările instituţiilor europene, care spun să renunţe la modificările din justiţie, deputatul a replicat: „Niciodată n-au spus instituţiile europene, au spus nişte oameni”.

„Comisia de la Veneţia şi Comisia GRECO n-au spus niciodată, astea sunt minciunile opoziţiei. Dacă vă uitaţi în declaraţiile şi în scrisorile trimise de cele două, niciodată n-au spus de exemplu că secţia de anchetă a magistraţilor nu este bună sau nu trebuie făcută. Se dovedeşte în fiecare zi că ei au fost informaţi denaturat de către membri din opoziţie”, a mai susţinut Rădulescu.

Chestionat dacă nu e o şicană a alegătorilor dacă se organizează secţii separate pe 26 mai, Cătălin Rădulescu a spus: „Păi, de ce să şicanăm alegătorii? Dacă ei sunt aşa de interesaţi ca să meargă... Vă spun ceva, alegătorul român va veni pentru alegerile europarlamentare”.

El a susţinut că alegătorii nu sunt interesaţi de referendum, pentru că e o temă falsă, iar încrederea în justiţia din România în momentul de faţă este18%.

„În Parlament e 40 acum. O fi mică şi în Parlament, pentru că Parlamentul a fost criticat tot de oameni care şi-au dorit să ducă Parlamentul României jos. Numai că iată că totuşi în Parlamentul României curentul patriotic, naţionalist a crescut foarte tare. Să nu aibă o surpriză foarte mare anumite foruri europene, că aşa au făcut cu toate ţările astea şi cu Italia şi cu Austria şi cu Ungaria şi cu Polonia şi cu România”, a mai declarat deputatul PSD.

El a susţinut că PSD nu se teme de acest referendum, iar despre organizarea de secţii separate a spus: „Pentru că aşa trebuie făcute, secţii separate, pentru că tocmai tertipul ăsta (organizarea simultană a alegerilor şi a referendumului - n.r.) va crea o mare confuzie la vot. Acolo, dacă vor fi două liste, oamenii nu vor şti ce se întâmplă cu listele alea. Va fi o secţie în care vor merge foarte clar să vadă partidele pe care vor să le voteze, după care se deplasează la cealaltă secţie, dacă vor să se deplaseze, ca să voteze acest referendum. Nu putem obliga un om, că referendumul nu-i obligatoriu. (...) Cine va vrea să voteze acest referendum va merge şi va avea această dorinţă ca să se deplaseze 10-20 de metri, pentru că aceste secţii vor fi în cadrul aceleiaşi instituţii. Adică hai să vorbim foarte clar, într-o grădiniţă sunt două secţii, în partea stângă este pentru asta, în partea dreaptă... Credeţi că e o mare deplasare, 10-20 de metri?”.

„În primul rând, românul este onorat că s-a născut român. Românul este român. Românul este un om inteligent prin natura lui. Dar să ştiţi că românii... Noi ne-am consultat şi toată lumea cere ca să fie două secţii separate, pentru că ei vor să meargă să voteze la europarlamentare, după care, dacă vor în altă secţie, se deplasează, dacă nu vor, nu se deplasează (...). Referendumul este consultativ, n-are niciun fel de efect, pentru că referendumul ăsta, fără ca după aceea să aibă modificarea Constituţiei, nu are niciun fel de efect, el nu poate să oblige nimic, pentru că Constituţia spune foarte clar ceea ce e în Constituţie. Ar trebui ca după acest referendum să fie modificată Constituţia în Parlament. Păi, cum modifică ei cu majoritatea noastră? (...) Noi nu modificăm absolut nimic, până nu terminăm cu această luptă împotriva acestei hidre care a nenorocit ţara şi care a nenorocit oameni şi a băgat oameni în puşcărie nevinovaţi, nu ne vom abate de la acest demers, până când nu vom face dreptate până la capăt ceea ce am promis oamenilor”, a mai declarat Cătălin Rădulescu.

Senatorul USR Florina Presadă a spus, miercuri, că PSD se pregăteşte să dea ordonanţă de urgenţă pentru ca alegerile europarlamentare şi referendumul să fie organizate în secţii de votare separate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.