Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a arătat, joi, în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul Turciei la Bucureşti, Özgür Kıvanç Altan, că România va continua eforturile de întărire a controlului la frontiera externă şi eficientizarea managementului migraţiei. Din discuţii a reieşit că asigurarea securităţii sporite la Marea Neagră reprezintă o prioritate atât pentru România, cât si pentru Turcia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul întrevederii care a avut loc, joi, la sediul MAI, între Cătălin Predoiu, viceprim-ministru şi ministrul Afacerilor Interne, şi Özgür Kıvanç Altan, ambasadorul Republicii Turcia la Bucureşti, au fost trecute în revistă stadiul actual al cooperării bilaterale în domeniul afacerilor interne şi perspectivele pentru consolidarea şi diversificarea acesteia.

”Relaţiile excelente în domeniul afacerilor interne, ca parte integrantă a Parteneriatului Strategic instituit în 2011, acoperă foarte multe domenii: frontieră, jandarmerie, migraţie ilegală şi cooperare poliţienească. Totodată, a fost evidenţiată dezvoltarea în ultima perioadă a componentei de pregătire în comun în domenii precum combaterea terorismului, criminalităţii organizate şi a criminalităţii informatice. Interlocutorii au reliefat profesionalismul forţelor de ordine din cele două state în cadrul acţiunilor comune, inclusiv în combaterea eficientă a migraţiei ilegale”, se arată într-un comunicat de presă transmis de minister.

Ambele părţi au subliniat necesitatea consolidării şi extinderii cooperării. Ministrul Predoiu a accentuat faptul că România va continua eforturile de întărire a controlului la frontiera externă şi eficientizarea managementului migraţiei, precum şi faptul că prevenirea şi combaterea traficului de persoane, a traficului de droguri şi a oricărei formă a criminalităţii organizate transfrontaliere constituie priorităţi în mandatul său, exprimându-şi convingerea că partea turcă va continua să se implice alături de România în aceste demersuri.

La rândul său, ambasadorul Altan a confirmat disponibilitatea părţii turce de a coopera strâns pentru combaterea migraţiei ilegale şi a celorlalte fenomene de criminalitate transfrontalieră.

Totodată, în cadrul discuţiilor a reieşit faptul că asigurarea securităţii sporite la Marea Neagră reprezintă o prioritate atât pentru România, cât si pentru Turcia.

Potrivit MAI, Özgür Kıvanç Altan a transmis mulţumiri pentru sprijinul acordat de România după cutremurul devastator din Turcia din februarie. Ministrul român al Afacerilor Interne a dat asigurări că România va fi întotdeauna alături de Turcia şi prin acţiuni concrete de sprijin în astfel de situaţii.

De asemenea, ministrul Afacerilor Interne a subliniat necesitatea menţinerii dialogului, la nivel politic şi operativ, la acelaşi nivel, având în vedere provocările comune de securitate din regiunea noastră. În context, a transmis Ambasadei Republicii Turcia la Bucureşti mulţumiri pentru deschiderea şi sprijinul acordat în desfăşurarea şi dezvoltarea cooperării în domeniul afacerilor interne.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.