Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a avut, joi, o întrevedere cu o delegaţie condusă de E.S. Nabil Ammar, ministrul Afacerilor Externe, al migraţiei şi tunisienilor din străinătate al Republicii Tunisiene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Întrevederea a avut loc cu ocazia vizitei oficiale pe care oficialul tunisian o efectuează în România, în contextul aniversării a 60 de ani de relaţii diplomatice româno-tunisiene. În cadrul discuţiei, cei doi miniştri au subliniat nivelul foarte bun al relaţiilor româno-tunisiene, fundamentat pe legătura tradiţională de prietenie dintre cele două state, fiind reconfirmată dorinţa de a da un nou impuls dezvoltării şi diversificării acesteia”, a transmis, joi, Ministerul Apărării, într-un comunicat de rpesă.

Potrivit documentului citat, unul dintre subiectele de interes pe agenda discuţiilor a fost cel privind migraţia, oficialul român subliniind necesitatea intensificării eforturilor de combatere a traficului de migranţi, precum şi consolidarea rolului agenţiilor UE în acest sens.

”A evidenţiat, totodată, nevoia de soluţii durabile şi eficiente pentru gestionarea la sursă a fenomenului migraţiei. În acest context, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a subliniat importanţa implementării Memorandumului de Înţelegere între UE şi Tunisia privind migraţia, dezvoltarea economică şi energia regenerabilă, ca un pas important în gestionarea fenomenului migraţionist”, a mai transmis ministerul.

Potrivit datelor transmise de instituţie, în încheiere, cei doi oficiali au exprimat deschiderea cu privire la continuarea cooperării în aceeaşi manieră pozitivă şi dezvoltarea acesteia în domenii de interes comun, precum educaţia, cooperarea poliţienească şi intervenţiile civile în situaţii de urgenţă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.