Deputatul Cătălin Predoiu a afirmat că sesiunea extraordinară ar putea avea pe ordinea de zi şi alte chestiuni decât fuziunea dintre RADET şi ELCEN, liberalul cerându-i explicaţii lui Liviu Dragnea privind o posibilă dezbatere în Parlament a Fondului Suveran de Investiţii şi despre eventualele discuţii pe această temă pe care liderul PSD le-ar fi purtat în Grecia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Liviu Dragnea convoacă Parlamentul în sesiune extraordinară. Tudose a anunţat că ar fi vorba de o lege privind fuzionarea ELCEN cu RADET. Înclin să cred că poate fi vorba şi de ceva mai serios ţinut deocamdată în secret”, a scris, duminică, pe facebook, Cătălin Predoiu.

Deputatul PNL îi cere lui Liviu Dragnea să răspundă public mai multor întrebări: ”Intenţionează să propună un proiect de lege privind crearea Fondului Suveran de Investiţii acum în sesiunea extraordinara? A avut discuţii pe această temă, recent, în Grecia? Daca da, cu cine a avut acele discuţii şi ce a hotărât să facă în urma lor? Este adevarat ca a avut discuţii şi pe teme de Justiţie şi ce a hotărât în urma lor?”

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a solicitat convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare în perioada 2-4 august , urmând astfel ca şedinţa Biroului Permanent să aibă loc miercuri, la ora 11.00.

„Şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor va avea loc miercuri, 2 august, începând cu ora 11.00 (sala „Barbu Catargiu”, nivel P1). Pe ordinea de zi se află scrisoarea preşedintelui Camerei Deputaţilor, domnul Liviu Dragnea, prin care se solicită convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare în perioada 2-4 august”, se arată într-un comunicat de presă de sâmbătă al Camerei Deputaţilor.

Deputaţii au primit şi un SMS de la Liviu Dragnea, în care preşedintele Camerei Deputaţilor i-a anunţat că intenţionează să convoace sesiune parlamentară extraordinară.

Premierul Mihai Tudose a declarat luni, după ce a participat la şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, că a cerut convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, pentru a se adopta un proiect de lege prin care ELCEN să treacă în subordinea Primăriei Capitalei, astfel încât să se rezolve problema încălzirii din Bucureşti.

HotNews a scris, sâmbătă, că Ministerul Muncii ar pregăti un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care să fie modificat modul de calcul al pensiilor militarilor, noul algoritm urmând să le reducă apreciabil pentru cei care se vor pensiona după adoptarea actului normativ. Adoptarea OUG ar putea fi unul dintre motivele pentru care se doreşte convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului, între 2 şi 4 august.

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că există un val de pensionări in sistemul militar, din cauză că oamenii au auzit că s-ar putea modifica algoritmul de calcul, el dând asigurări că a convenit cu premierul Mihai Tudose şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, ca nivelul pensiilor acestora să nu se schimbe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.