Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a discutat, marţi, la Budapesta, cu omologul maghiar, despre aderarea completă a României la Spaţiul Schengen, în 2024, dar şi despre combaterea migraţiei ilegale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”După discuţiile de săptămâna trecută de la Sofia cu ministrul bulgar Stoyanov şi cu comisarul european Johansson, astăzi, la Budapesta, am avut o întâlnire de lucru împreună cu ministrul ungar Sándor Pinter. Ungaria va continua să susţină accederea României în Spaţiul Schengen cu frontierele terestre în anul 2024”, a transmis, marţi, Cătălin Predoiu.

Acesta afirmă că Romînia are ”un plan diplomatic bine stabilit” care va fi urmat pentru atingerea obiectivului.

”De asemenea, am discutat cu colegul ungar măsuri de combatere a migraţiei ilegale, de întărire a protecţiei frontierei, de combatere a traficului de persoane şi a traficului de droguri. În acest scop, vom suplimenta poliţişti atât de frontieră, cât şi judiciarişti care, în echipe mixte cu colegii ungari, să multiplice eforturile noastre pe liniile de muncă expuse mai sus”, a mai transmis ministrul de Interne.

Predoiu anunţă că a discutat, de asemenea, despre întărirea cooperării în materie de protecţie civilă.

”Am stabilit cu ministrul  Sándor Pinter să continuăm întâlnirile noastre fie la Bucureşti, fie la Bruxelles, astfel încât să ne asigurăm că tot ceea ce am decis astăzi va fi împlinit”, a mai transmis Predoiu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.