Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a avut, miercuri, discutţii cu reprezentanţi ai Băncii Mondiale, legate de stadiul împrumuturilor acordate structurilor Ministerului Afacerilor Interne pentru creşterea rezilienţei la dezastre a infrastructurii din administrarea acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, secretarul de stat Bogdan Despescu şi persoane din conducerea IGSU, IGPR şi  IGJR au avut, joi, o întâlnire de lucru cu Anna Akhalkatsi, manager de ţară în cadrul Băncii Mondiale, şi cu mai mulţi reprezentanţi ai instituţiei financiare.

Obiectivul întâlnirii a vizat analiza stadiului împrumuturilor acordate structurilor Ministerului Afacerilor Interne de către instituţia internaţională în vederea realizării politicilor de dezvoltare privind managementul riscurilor de dezastre la IGSU, IGPR şi IGJR, se arată într-un comunicat de presă transmis de MAI.

”În cadrul discuţiilor, ambele părţi au apreciat buna colaborare dintre Banca Mondială şi Ministerul Afacerilor Interne, precum şi importanţa extinderii pe viitor a acestor forme de colaborare. Ministrul Afacerilor Interne, domnul Cătălin Predoiu, a mulţumit reprezentanţilor Băncii Mondiale pentru deschiderea arătată, a subliniat importanţa strategică a proiectelor şi a accentuat dorinţa continuării şi optimizării  acestora, având în atenţie, în funcţie şi de progresul proiectelor aflate în derulare, dezvoltarea de noi proiecte comune”, scrie în comunicat.

Ministerul Afacerilor Interne, cu sprijinul Ministerului Finanţelor, implementează trei proiecte finanţate integral de către Banca Mondială prin intermediul unui împrumut garantat de Guvernul României în valoare de 232 de milioane de euro. Obiectivul principal vizează creşterea rezilienţei la dezastre a infrastructurii din administrarea structurilor aflate în subordine şi este structurat astfel:

- 142 de milioane de euro pentru IGSU;

- 50 de milioane de euro pentru IGPR;

- 40 de milioane de euro pentru IGJR.

”Proiectele au o contribuţie semnificativă în eforturile instituţionale de consolidare a infrastructurii şi a pregătirii pentru situaţii critice de urgenţă, prin îmbunătăţirea siguranţei şi rezilienţei clădirilor critice dedicate răspunsului la dezastre şi în situaţii de urgenţă şi pentru îmbunătăţirea capacităţii IGSU, IGPR şi IGJR de a răspunde prompt şi eficient în asemenea situaţii”, se mai arată în document.

În cadrul întâlnirii, delegaţia Băncii Mondiale a prezentat conducerii MAI concluziile misiunii de evaluare, stadiul de implementare, precum şi măsurile imediate şi pe termen lung propuse a fi luate pentru asigurarea continuităţii programului.

Conform sursei citate, măsurile propuse sunt şi de natură a accelera creşterea nivelului angajamentelor şi al plăţilor în cadrul proiectelor şi pot asigura premisele, în caz de nevoie, pentru o eventuală solicitare de extensie a acestora.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.