Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, transmite la 165 de ani de la Unirea Principatelor Române că ”trebuie să reflectăm la evenimentele de atunci şi să ne asumăm responsabilităţile pe care le avem ca oameni de stat, funcţionari sau simpli cetăţeni” şi că ”avem obligaţia de a apăra România şi valorile care au consacrat-o în rândul statelor civilizate de orice tip de atac îndreptat împotriva identităţii naţionale şi independenţei sau ar aduce în discuţie tendinţe extremiste sau retrograde”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Unirea Principatelor Române constituie unul dintre evenimentele de referinţă ale istoriei naţionale, moment important pentru evoluţia către România Mare care avea să reunească toate provinciile istorice. Firesc, fiecare dintre noi se raportează cu emoţie şi patriotism la Unirea Principatelor Române, pas esenţial către statul naţional, suveran, independent, unitar şi indivizibil de astăzi şi parte a celor mai importante alianţe şi organizaţii internaţionale ale prezentului. Ca om politic cu o carieră dedicată românilor şi României, apreciez inteligenţa, curajul, hotărârea, perseverenţa şi patriotismul personalităţilor politice care au făcut posibilă Unirea şi capacitatea lor şi a domnitorului Alexandru Ioan Cuza de a convinge marile puteri ale epocii să recunoască dubla alegere a domnitorului şi tânărul stat naţional România”, a transmis ministrul de Interne. 

Cătălin Predoiu arată că ”evenimentele de atunci sunt dovada faptului că, indiferent de provocările politice, sociale sau economice, prin consens şi unitate, prin voinţă şi efort susţinut, obiectivele strategice ale românilor pot fi atinse”.

”Recentul pas făcut în sensul intrării României în spaţiul Schengen este continuarea firească a eforturilor tuturor celor care au slujit cu bună-credinţă această ţară”, a subliniat Predoiu.

Potrivit ministrului de Interne, ”însemnătatea Unirii Principatelor Române este potenţată prin activitatea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, cel care a avut puterea şi inteligenţa, împreună cu susţinătorii săi, de a iniţia reformele necesare pentru modernizarea ţării şi reducerea decalajului faţă de statele occidentale”. 

”Ca în orice epocă, oamenii politici de atunci, care au înţeles necesitatea paşilor către modernizare, au întâmpinat opoziţia celor care nu voiau să accepte că România a pornit pe un drum fără întoarcere, un drum care însemna beneficii pentru dezvoltarea ţării şi pentru români. Cei care s-au opus parcursului european al ţării noastre vor fi uitaţi de istorie, pe când ceilalţi vor rămâne mereu un reper cu care generaţiilor viitoare se vor mândri şi se vor compara! La 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, trebuie să reflectăm la evenimentele de atunci şi să ne asumăm responsabilităţile pe care le avem ca oameni de stat, funcţionari sau simpli cetăţeni. Avem obligaţia de a apăra România şi valorile care au consacrat-o în rândul statelor civilizate de orice tip de atac îndreptat împotriva identităţii naţionale şi independenţei sau ar aduce în discuţie tendinţe extremiste sau retrograde”, afirmă Cătălin Predoiu.

Ministrul menţionează că ”actualul context geopolitic, ne îndeamnă la prudenţă, unitate şi maturitate în acţiuni”.

”Rămânem solidari valorilor euro-atlantice, parteneriatelor strategice, angajamentelor asumate la nivel internaţional, inclusiv eforturilor comune de sprijinire a refugiaţilor care fug din calea războiului!

Ministerul Afacerilor Interne este una dintre instituţiile fundamentale ale acestui stat, un garant al stabilităţii interne, o structură care, indiferent de provocările istorice şi dincolo de speculaţii particulare sau de grup a rămas în slujba românilor şi a României. Vă asigur că structurile acestui minister, alături de toate instituţiile din sistemul de ordine publică şi securitate naţională, vor fi mereu loiale valorilor şi principiilor instituţionale, dedicate serviciului public performant, şi, firesc, apărătoare ale continuităţii României! La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!”, a arătat Predoiu în mesaj. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.