Vicepreşedintele Pro România, deputatul Cătălin Nechifor, îi solicită premierului Ludovic Orban să ia în calcul prelungirea vacanţei de vară până la data de 30 septembrie, pentru o bună desfăşurare a alegerilor locale pe 27 septembrie, iar anul şcolar să înceapă de la data de 1 octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În mod normal anul şcolar începe în data de 15 septembrie. Anul acesta, în mod excepţional alegerile locale au fost amânate pentru data de 27 septembrie, în timp ce mandatele primarilor, preşedinţilor de consilii judeţene, consilierilor locali şi judeţeni au fost prelungite până la data de 1 noiembrie. Asta înseamnă că nici bine nu începe anul şcolar şi că, la 10 zile distanţă, trebuie organizat întregul proces pentru secţiile de vot care, de regulă, se stabilesc în incinta şcolilor din întreaga ţară. Evident că va fi şi un aflux important de persoane, atât cele implicate în procesul electoral, cât şi alegătorii care vor veni la urne duminică. Prin urmare există un risc ridicat de contaminare, gândiţi-vă la persoanele desemnate în secţii, la poliţiştii şi jandarmii care vor asigura paza, dar şi la sutele de oameni care vor sta la coadă în anumite intervale orare”, a scris Cătălin Nechifor marţi pe Facebook. 
Deputatul Pro Europa a adăugat că o prelungire a vacanţei până după alegerile locale ar însemna că procesul electoral se va desfăşura în condiţii mai bune de siguranţă sanitară.
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
„Aşadar, îi sugerez premierului Orban să ia în calcul prelungirea vacanţei de vară până la data de 30 septembrie, astfel încât să se poată desfăşura în condiţii mai bune de siguranţă sanitară procesul electoral, dar, mai ales, să poată fi efectuată dezinfectarea spaţiilor din incinta şcolilor în intervalul 28 - 30 septembrie. În acest fel ne asigurăm ca toţi elevii se vor întoarce la şcoală într-un mediu sănătos, începând cu data de 1 octombrie”, a conchis Nechifor. 
Premierul Ludovic Orban a afirmat luni că şcoala va începe în condiţiile pe care le va permite evoluţia epidemiei. El a adăugat că Guvernul se pregăteşte deschiderea şcolii pentru orice scenariu posibil. De asemenea, ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a afirmat că autorităţile vor anunţa, după jumătatea lunii august, cum vor fi deschise şcolile.
Ministrul Educaţiei Monica Anisie a spus că la nivelul ministerului de resort sunt luate în calcul trei scenarii pentru reluarea cursurilor în anul şcolar şi universitar 2020-2021, unul dintre acestea prevăzând reluarea cursurilor în şcoli, după modelul clasic, dar cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-COV-2, al doilea fiind prezenţa elevilor şi a studenţilor prin rotaţie la cursuri în timp ce colegii urmăresc cursurile de acasă, al treilea scenariu prevăzând continuarea cursurilor online.
Preşedintele Klaus Iohannis va avea miercuri o şedinţă la Cotroceni cu premierul şi mai mulţi membrii ai Cabinetului Orban pe tema deschiderii şcolilor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.