Cătălin Drulă, preşedintele interimar al USR, face apel către premierul Nicolae Ciucă să dea dovadă de coerenţă în gestionarea crizei preţurilor carburanţilor şi să adopte în procedură de urgenţă reducerea TVA de la 19 la 5% pentru carburant, proiect propus de USR încă de acum câteva săptămâni pentru a scădea preţul final la pompă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cătălin Drulă subliniază faptul că bălbâielile actualei guvernări PSD-PNL pe acest subiect nu au făcut decât să sporească neîncrederea oamenilor şi să alimenteze panica, lucru văzut inclusiv miercuri seară, în contextul cozilor formate la staţiile de alimentare.
 
„Răstitul militar la preţuri, asa cum face premierul, nu este o soluţie. Nicolae Ciucă se răsteşte la preţuri, declanşând controale, dar nu aşa funcţionează o economie. Nu poţi să te răsteşti sau să dai ordine şi preţurile să se conformeze după tine. Panica şi neîncrederea oamenilor apar din cauza unei guvernări care îşi dă cu stângul în dreptul, de trei luni de zile cel puţin pe tema crizei energiei şi a carburanţilor. La fel ca la pretul la gaze şi electricitate, la carburant am avut măsuri anunţate, care apoi nu s-au concretizat. Dacă vă aduceţi aminte acum câteva săptămâni, guvernarea PSD-PNL vorbea despre scăderea accizelor ca o formă de a reduce preţul final al carburanţilor, după care după doua zile au constatat că nu se poate şi, la loc comanda”, susţine Cătălin Drulă.
 
Liderul interimar al USR subliniază faptul că, într-o perioadă de criză, trebuie adoptate soluţii bune, indiferent dacă sunt propuse de un partid de opoziţie. Actuala coaliţie de guvernare, însă, preferă să ducă bătălii politice interne în loc să găsească soluţii concrete şi imediate pentru cetăţeni, evidenţiază Cătălin Drulă.
 
„Astea sunt efectele unei guvernări incoerente, cu două partide care se ceartă între ele fie că e Virgil Popescu sau că e ministrul Câciu de la Finanţe, sunt oameni care demult trebuiau remaniaţi. Este o guvernare îngheţaţă între doi parteneri care nu au încredere unul în altul şi care nu sunt în stare să ia măsuri şi soluţii”, a adăugat Cătălin Drulă.
 
În acest context, Cătălin Drulă reaminteşte faptul că USR a propus încă de acum câteva săptămâni un proiect de lege care prevede reducerea TVA de la 19 la 5% pentru carburant, măsură aplicată şi în alte state membre europene pentru a uşura din povara preţului la consumatorul final (detalii: https://bit.ly/34u5jmy). 
 
“E o soluţie care ar funcţiona pentru perioadele acestea de vârf de preţ, am văzut că există o scădere a preţului pe baril pe plan mondial şi sperăm ca asta să se reflecte şi în zilele următoare”, a conchis liderul interimar al USR.

 

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, joi, după şedinţa cu şefii mai multor instituţii de verificare şi control, că nu va permite nimănui să profite de situaţia actuală, generată de conflictul armat din Ucrana, încât să se ajungă la ”creşterea nejustificată a preţului la carburanţi”.

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.