Liderul USR Cătălin Drulă a prezentat, luni, patru paşi care ar indica, susţine el, incompentenţa în infrastructură a edilului Clujului Emil Boc şi ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„4 paşi simpli ca să înţelegi cât de incompetenţi la infrastructură sunt Boc şi Grindeanu
 
Pasul 1. Boc tocmai a suspendat licitaţia pentru metroul de la Cluj (proiect PNRR) pentru ca Grindeanu să actualizeze indicatorii tehnico-economici ai proiectului. Indicatori pe care tot Grindeanu îi aprobase acum 8 luni în guvern şi cu care Boc se lăuda atunci.
 
Pasul 2. Grindeanu a blocat celălalt mare proiect de metrou din PNRR, metroul M4 Sud (Gara de Nord-Gara Progresu) din Bucureşti. N-a reuşit (nici nu s-a străduit) să obţină avizele, acordul de mediu, să aprobe studiul de fezabilitate şi să lanseze licitaţia de lucrări.
 
Pasul 3. Jalonul de contractare a 50% din proiectele de metrou din PNRR până la finele lui 2022 va fi ratat. Asta înseamnă risc de pierdere de bani din PNRR.
 
Pasul 4. Boc şi Grindeanu nu au reuşit să aprobe nici indicatorii tehnico-economici ai Centurii Metropolitane Cluj. Ştiţi care, proiectul despre care ţipa Boc că nu e în PNRR, cel pentru care am gândit finanţare din fondurile structurale de Transport 2022-2030”, a scris Cătălin Drulă, luni pe Facebook.
 
El a adăugat că PNL şi PSD la guvernare sunt „primii la dat din gură, ultimii la făcut treabă”.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.