Preşedintele interimar al USR Cătălin Drulă se află joiîntr-o deplasare la Bruxelles, pentru a participa la reuniunea liderilor ALDE Europa, iar una dintre temele reuniunii este sprijinirea Ucrainei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„«Dacă vă uitaţi la fereastra din spatele meu şi vă întrebaţi de ce arată aşa, e de la banda adezivă. Nu ştim niciodată când va exploda un proiectil lângă noi, când va creşte bilanţul de 1.200 de rachete şi bombe lansate de Rusia asupra oraşelor ucrainene.» E doar o mică parte a unui mesaj transmis de una dintre colegele noastre din Ucraina la summitul ALDE Europe de la Bruxelles. Întreaga familie politică ALDE Europe, din care USR face parte cu mândrie, este solidară cu Ucraina şi depune toate eforturile pentru a sprijini eforturile umanitare, dar şi pentru întărirea sancţiunilor asupra regimului criminal al lui Vladimir Putin”, a scris Cătălin Drulă, joi pe Facebook.
 
El a adăugat că a spus din nou la Bruxelles ce a susţinut şi în spaţiul public românesc şi anume  că orice formă de comerţ cu Federaţia Rusă trebuie oprită.
 
„Iar Uniunea Europeană, pe lângă sancţiuni, trebuie să decidă acum un plan Marshall pentru reconstrucţia Ucrainei. Lumea nu va mai fi la fel după invazia Rusiei. Dar un ideal nu are voie să se piardă: libertatea. Unui dictator scelerat i se răspunde cu forţă şi determinare. Dacă asta înseamnă că, pe termen scurt, suferim şi noi de pe urma sancţiunilor, preţul este nu numai unul onest, ci şi unul obligatoriu”, a mai precizat liderul interimar al USR.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.