Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, îl critică dur pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, despre care afirmă că este "absolut incompetent", arătând că Popescu este unul dintre cei mai vechi miniştri din actualul cabinet şi nu se poate prevala de faptul că nu are experienţă. El cataloghează, ironic, proiectul legii offshore drept "legea săptămâna viitoare", arătând că de ani factorii de decizie promit că săptămâna viitoare acest proiect va intra în dezbatere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cătălin Drulă este de părere că la Ministerul Energiei este "o incompetenţă fără seamăn” şi îl critică pe ministrul Virgil Popescu pe care îl acuză că a "blocat investiţiile în energie” şi în producţia de energie. 
 
Întrebat dacă parlamentarii USR vor vota legea offshore, Drulă s-a arătat sceptic cu privire la faptul că proiectul va fi supus curând votului Legislativului. 
 
"Când o să avem un text pe baza căruia să votăm o să-l analizăm profesionist şi o să punem o poziţie. Problema este că este «legea săptămâna viitoare». Deci săptămâna viitoare era şi în noiembrie 2021, ne spunea Virgil Popescu, săptămâna viitoare era şi când eram noi în coaliţie şi am cerut în coaliţie să aducă această lege, săptămâna era şi în 2020. Problema e că e săptămâna viitoare de ani de zile, timp în care acele gaze au rămas în Marea Neagră şi noi avem nevoie de acele gaze”, a afirmat Cătălin Drulă, marţi seară, la TVR. 
 
El a subliniat că în domeniul energiei este nevoie de stabilitate, iar investitorii în energie "trebuie să aibă predictibilitate, să ştie că nu vine un guvern populist după un an şi spune: eu de fapt îţi iau 80% din ce câştigi sau îi pun tot felul de taxe care te duc în faliment”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.