Cătălin Drulă, preşedintele USR, a precizat sâmbătă că nu deţine acţiuni la Gabriel Resources sau Swiss Capital. El menţionează că are acţiuni în valoare de 2.400 de lei, cumpărate în 2008, la un fond de investiţii numit Active Dinamic, gestionat de Swiss Capital, iar acel fond de investiţii nu deţine acţiuni la brokerul BRK.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În urma unor informaţii false lansate în spaţiul public de mai multe publicaţii, Cătălin Drulă, preşedintele USR precizează că nu deţine acţiuni la Gabriel Resources sau Swiss Capital. Cătălin Drulă are acţiuni în valoare de 2.400 de lei, cumpărate în 2008, la un fond de investiţii numit Active Dinamic, gestionat de Swiss Capital. Iar, acel fond de investiţii nu deţine acţiuni la brokerul BRK menţionat în articolele cu informaţii false”, se precizează în comunicatul USR. “Cer instituţiilor media care au publicat informaţii false să retragă aceste articole şi să prezinte scuze publicului pentru dezinformare.”, afirmă Cătălin Drulă, preşedinte USR. Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, vineri seară, că România a câştigat procesul cu Gabriel Resources pentru Roşia Montană. Decizia a fost dată în procedura de arbitraj cu Gabriel Resources, acţionarul majoritar al Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), dezvoltatorul proiectului minier aurifer omonim blocat din Munţii Apuseni. Procedura de arbitraj s-a desfăşurat la Centrul Internaţional de Reglementare a Disputelor privind Investiţiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) de la Washington. Companiile Gabriel Resources Ltd. şi Gabriel Resources (Jersey) au solicitat despăgubiri în dosarul arbitral internaţional deschis împotriva României, legat de proiectul minier aurifer de la Roşia Montană, în valoare de 6,7 miliarde de dolari. Preşedintele USR, Cătălin Drulă, l-a acuzat pe prim-ministrul Marcel Ciolacu de faptul că a „manipulat bursa” prin declaraţiile pe care le-a făcut cu privire la procesul intentat de compania Gabriel Resources statului român şi la despăgubirile pe care le-ar putea plăti statul român. USR a anunţat, în acest context, că sesizează DNA şi autorităţile canadiene cu privire la această situaţie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.