Liderul USR Cătălin Drulă a declarat luni, în emisiunea Proiect de Ţară: România, de la Prima News TV, despre legea de modificare a Codului Penal semnată de Bode şi Ciucă că este o lege izvorâtă din frică şi că cei de la vârful PNL şi PSD ştiu că lucrurile nu stau bine cu economia, că există o furie şi încearcă să se ferească de consecinţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cred că este o lege izvorâtă din frică. Este teama de nota de plată a guvernării. Surpriza mea este că cei de la vârful PNL şi cei la vârful PSD ştiu că lucrurile nu stau bine cu economia românească ştiu că există o furie şi încearcă să se ferească de consecinţe”, a spus Drulă. 

Liderul USR a arătat că ”probabil anticipând protestele care urmează, au dat o lege prin care să bage protestatarii la dubă”. 

”Şi Carmen Dan dăduse o lege, cei doi plagiatori, Bode şi Ciucă o plagiază pe Carmen Dan în această privinţă. Este foarte trist şi este încă o dovadă că acel L din PNL nu mai este acolo pentru liberalism, Partidul Naţional Laş. Cum să propui tu, partid liberal, o lege care restrânge drepturi democratice? Ne bag pe toţi la dubă, la cazarmă?”, mai afirmă Drulă. 

Ministrul de Interne, senatorul Lucian Bode a anunţat săptămâna trecută că a depus la Senat, împreună cu prim-ministrul Nicolae Ciucă, o iniţiativă legislativă de modificare a Codului Penal, prin care se incriminează mai ferm infracţiunile cu un puternic impact emoţional şi social şi sporesc gradul de protecţie şi siguranţă pentru cetăţean.

Astfel, cei doi propun majorarea cu o treime a limitelor pedepselor pentru lovirea, vătămarea corporală, loviturile sau vătămările cauzatoare de moarte şi hărţuirea, hărţuirea unui minor, precum şi eliminarea posibilităţii amenzii ca sancţiune în cazul infracţiunilor de ultraj şi ultraj judiciar şi înlocuirea sa cu închisoarea.

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.