Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, cataloghează drept "timidă" atitudinea autorităţilor române în plan internaţional ceea ce priveşte războiul din Ucraina. El susţine că, de la declanşarea invaziei Rusiei în ţara vecină, 44 de nave sub pavilion rusesc au intrat în portul Constanţa, Drulă spunând că în ceea ce priveşte comerţul "lucrurile merg ca în mod normal cu un stat care produce crime de război, care produce orori".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat marţi seară, într-o emisiune la TVR, ce părere are despre prestaţia autorităţilor române cu privire la conflictul armat din Ucraina, Cătălin Drulă a răspuns: "Timidă şi de follower, adică cei care urmează pe ceilalţi".
 
"Am fi putut fi primii în anumite măsuri începând din primele zile, de la introducerea interdicţiilor de zbor deasupra României. Ieri, din nou, am atras atenţia, cred că acum două săptămâni prima dată şi ieri din nou: intră nave ruseşti. Chiar am cerut un raport de specialitate. De când s-a declanşat războiul au intrat 44 de nave sub pavilion rusesc în portul Constanţa, care-şi descarcă mărfurile, deci lucrurile merg, în comerţ, ca în mod normal, cu un stat care produce crime de război, care produce orori. România fiind lângă Ucraina şi în prima linie a acestui flanc estic, ar trebui să conducă, nu să urmeze pe alţii, ar trebui să conducă. Noi am cerut sistarea comerţului, nu poţi face comerţ cu un criminal”, a afirmat Cătălin Drulă.
 
El a criticat autorităţile române spunând că sunt "foarte timide şi aşteaptă să vadă ce face Europa”.
 
În ceea ce priveşte refugiaţii din Ucraina, liderul USR consideră că România poate face "mai mult”, el apreciind, în schimb, modul în care s-a mobilizat societatea românească, arătând că "autorităţile au venit, ca de obicei, mult mai târziu”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.