Cătălin Drulă, preşedinte USR şi fost ministru al Transporturilor, a povestit, la Prima TV, interacţiunea sa cu unul dintre cei mai puternici oameni din PNL, prim-vicepreşedintele demisionar Iulian Dumitrescu, anchetat de DNA pentru luare de mită şi fals.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, a descris, în emisiunea Insider Politic, interacţiunea sa cu fostul prim-vicepreşedinte al PNL, anchetat în prezent de DNA: „Un combinator intră în biroul unui ministru cinstit şi care vrea să facă treabă. Ştiu că sună ca începutul unui banc, dar cam asta este o situaţie care s-a repetat în guvernarea PNL-USR, pentru că noi nu -am lăsat să fure, de fapt, asta a fost miza”. 
Drulă a povestit că Iulian Dumitrescu şi un alt liberal i-au cerut să fie de acord cu o achiziţie de „bărci” din bugetul de stat. 
„Că n-ar trebui să mă ocup eu de ce se întâmplă prin zona navală, că trebuie menţinuţi anumiţi oameni în funcţie. Eu le-am spus permanent că eu numesc oameni pe criterii de profesionalism, ceea ce am şi făcut şi, la un moment dat – ştiţi cum e, de obicei între partide atacurile sunt aşa, dacă e PSD cu PNL: dacă se ceartă zice: ”V-aţi pus voi omul, PSD-iştii nu al nostru PNL-iştii – la mine, foarte mulţi oameni pe care i-am adus i-am recrutat din zona privată, o minoritate au fost, cumva, şi aceia coincidental, în mare parte membri USR. Am adus profesionişti în Consiliile de Administraţie din toată zona de business serios din România şi atunci la mine a fost un altfel de atac, mi-au spus: ”Ai adus nişte oameni care nu ne spun nimic!” Mi s-a dăltuit în minte. E mult de înţeles şi cred că telespectatorii înţeleg foarte bine ce se întâmplă! Chestii legate de bani, chestii legate de ideea că aceste părţi din statul român, companiile de stat, instituţiile, ele trebuie capturate, sunt pe feudă, cumva, a mea, a ta”, a adăugat Cătălin Drulă. 
În anul 2021, G4Media a publicat stenograme după discuţii înregistrate de DNA în biroul lui Drulă, fost ministru al Transporturilor, discuţii în care deputatul PNL George Stângă şi preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu îi cereau lui Cătălin Drulă, să îi păstreze în funcţie pe şefii Asociaţiei Române de Salvare a Vieţilor Omeneşti pe Mare şi Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos Galaţi. 
„Administratorul uneia dintre firmele de apartament care intermediau tranzacţiile cu nave îi spune unui fost general SIE că întâmpină probleme la Drulă şi că «este o problemă cu acest om care e un câine» şi pentru care trebuie «găsită o soluţie»: «(…) dar este totuşi o problemă cu acest om, care nu pot să spun că-i om, e un câine, acest Drulă, şi trebuie să găsim o soluţie pentru el»”, nota G4Media.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.