Carmen Iohannis, soţia şefului statului, a votat, duminică, la Şcoala nr. 4 din Sibiu, unde a mers singură, ea spunând că votează pentru continuarea proiectelor începute şi pentru ca oraşul "să rămână sau să devină şi mai frumos".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Carmen Iohannis a mers la vot în jurul orei 12.30, însoţită de un agent SPP, la una dintre secţiile de votare amenajate în incinta Şcolii numărul 4 din oraş, unde şi Klaus Iohannis a votat până acum, inclusiv pentru alegerile prezidenţiale din 2014 şi unde acesta figurează în continuare pe listele de vot permanente.

"Votez ca să se continue proiectele începute în Sibiu şi pentru ca oraşul nostru să rămână sau să devină şi mai frumos şi să ne bucurăm de el în continuare. Să fie unul din oraşele cele mai dorite din lume, să fie vizitat şi iubit precum îl iubim şi noi", a afirmat soţia preşedintelui.

Întrebată dacă este importantă prezenţa la vot, Carmen Iohannis a răspuns: "Este foarte importantă prezenţa la vot. Fiecare ar trebui să vină să îşi exprime dorinţa, pentru că este o datorie de onoare şi o necesitate".

Carmen Iohannis a fost întrebată de jurnalişti şi unde votează preşedintele, însă nu a dat un răspuns.

Peste 376.000 de sibieni sunt aşteptaţi să voteze la alegerile locale, primele fără Klaus Iohannis în calitate de candidat, după 16 ani. În judeţ au fost amenajate 370 de secţii de votare, 105 fiind în municipiul Sibiu. Pentru ca fiecare persoană din oraş să găsească mai uşor secţia de votare la care este arondată, Primăria Sibiu a pus la dispoziţie, pe site-ul instituţiei, o aplicaţie. Astfel, persoanele interesate trebuie să completeze adresa, iar aplicaţia le arată secţia de votare de care aparţin şi o localizare pe harta oraşului. În municipiul Sibiu sunt aşteptaţi să voteze 143.867 de cetăţeni care sunt în listele electorale permanente şi pe cele complementare. Prefectura Sibiu a tipărit peste 1,2 milioane de buletine de vot, fiind cosumate 34 de tone de hârtie. 
 
Surse oficiale au declarat pentru News.ro că preşedintele Klaus Iohannis va vota la Bucureşti.
 
Oficiali ai secţiei de vot de la Liceul ”Jean Monnet” din Sectorul 1 declarau că preşedintele Klaus Iohannis nu apare pe listele de vot permanente ale secţiei de votare la care este arondată reşedinţa sa, Vila Lac 3, din cartierul Primăverii, însă va putea vota în Capitală cu dovada mutaţiei. În cazul în care Klaus Iohannis şi-a făcut mutaţia în Capitală în ultimele 45 de zile, listele electorale din Bucureşti nu au fost actualizate, astfel încât aşa s-ar explica absenţa numelui preşedintelui.

Preşedintele Klaus Iohannis declara, pe 28 aprilie, că şi-a stabilit reşedinţa în Bucureşti, astfel că la alegerile locale din 5 iunie va vota pentru Primăria Capitalei şi pentru Primăria de sector.

”Este bine să se ştie că mi-am făcut viza de reşedinţă pe Bucureşti, adică voi vota la alegerile locale aici, pentru primar general şi de sector şi pentru CGMB şi consiliu de sector. Mi s-a părut că este corect aşa, şi în consecinţă voi fi şi mai interesat de felul în care se face campanie electorală pentru Bucureşti”, declara Klaus Iohannis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.