Europarlamentarul social-democrat Carmen Avram susţine că, la nivel european, PSD a depăşit problemele de imagine din era Dragnea. “A fost vorba de nişte lideri asupra cărora planau acuzaţii. Partidul în sine e format din milioane de oameni. Nu poţi să pui anatema asupra a milioane de oameni”, a declarat Carmen Avram pentru News.ro, la Bruxelles, întrebată cum au reacţionat liderii europeni la formarea coaliţiei PSD-PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Din fericire, liderii europeni nu intervin în politica internă a unui stat membru, numai dacă există probleme extrem de grave, cum sunt cele din Polonia sau din Ungaria, unde sunt acuzaţii că nu sunt respectate prevederile tratatelor UE. România nu este în această situaţie. UE ne va lăsa să ne facem noi planurile şi să le punem în aplicare aşa cum credem noi de cuviinţă. Pe de altă parte, PSD nu mai este partidul din anii 2017-2018, căruia să i se impute diverse păcate. UE a înţeles că situaţia nu era chiar atât de gravă cu PSD ca partid în sine. A fost vorba de nişte lideri asupra cărora planau acuzaţii. Partidul în sine e format din milioane de oameni. Nu poţi să pui anatema asupra milioane de oameni sau asupra unei sigle”, a declarat Carmen Avram.
Ea a precizat că  au existat contacte foarte frecvente între noua conducere a PSD şi Partidul Socialist European şi Comisia Europeană.
 
”În al doilea rând, au existat contacte foarte frecvente între noua conducere a PSD cu Partidul Socialist European şi cu Comisia Europeană. La nivel de lideri europeni, nu cred că vom auzi decât mesaje de felicitare, pentru că vom obţine în sfârşit stabilitatea după o perioadă foarte turbulentă. Sau, dacă se va întâmpla ceva pe traseu şi se va constata că vom încălca prevederile tratatelor, ceea ce mă îndoiesc, atunci vor interveni”, a încheiat Carmen Avram.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.