Purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru a afirmat, în legătură cu sentinţa de condamnare a celor implicaţi în ameninţarea unui jurnalist român, că este şocantă gravitatea acestui caz şi „oricine ajunge să comită astfel de fapte trebuie să răspundă în faţa legii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Guvernul României subliniază că libertatea presei trebuie protejată şi niciun jurnalist nu poate fi ameninţat, intimidat sau agresat. Constituţia României garantează libertatea de exprimare, care este valoare de bază a unui stat democratic. Este şocantă gravitatea acestui caz, încheiat cu condamnarea celor implicaţi în ameninţarea unui jurnalist de investigaţie”, a declarat Dan Cărbunaru, potrivit Executivului.

Acesta a mai spus că instituţiile responsabile au datoria tragerii la răspundere a celor vinovaţi în toate investigaţiile aflate în derulare.

„Oricine ajunge să comită astfel de fapte trebuie să răspundă în faţa legii”, a completat Cărbunaru.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.