Comisia juridică a decis, luni după-amiază, să retragă candidatura lui Ioan Chelaru pentru funcţia de judecător al Curţii Constituţionale, deşi iniţial în cursul dimineţii acesta fusese avizat de senatorii jurişti în lipsă, el fiind, potrivit membrilor comisiei, internat în spital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vicepreşedintele Comisiei juridice Ovidiu Donţu (PSD) a declarat, în şedinţă, că s-a luat legătura cu Ioan Chelaru, care a transmis că nu doreşte să participe la procedura Senatului de nominalizare şi votare a unui judecător CCR fără a fi audiat. 

”Eu vă propun să revenim la discuţia de azi dimineaţă şi să invalidăm candidatura lui Ioan Chelaru la această funcţie”, a spus Donţu. 

El a adăugat că trebuie înlăturat din raportul Comisiei juridce această candidatură, astfel că în plenul Senatului va fi înaintat un raport cu celelalte două nominalizări supuse votului comisiei. 

”Astfel rezolvăm şi problema de azi din comisie, privind posibila încălcare a articolului 5 din legea Curţii Constituţionale”, a mai spus Donţu. 

Senatorul PSD a precizat că Ioan Chelaru nu doreşte să fie votat în plen, fără să fi fost audiat. 

Supusă la vot, propunerea lui Ovidiu Donţu a trecut cu majoritatea celor prezenţi. 

În urma deciziei Comisiei juridice, în plenul Senatului vor rămâne două nominalizări: Ruxandra Jipa şi Mona Lisa Neagoe. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.