Comisia juridică a Camerei audiază, miercuri, candidaţii propuşi pentru postul de judecător CCR ce va fi eliberat de actualul preşedinte al Curţii, Valer Dorneanu, al cărui mandat se încheie în această vară. PSD l-a propus pentru acest post pe prim-adjunctul procurorului general, Bogdan Licu, în timp ce USR merge cu propunerea Cisti Danileţ. Termenul de depunere a candidaturilor a expirat marţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În data de 11 aprilie, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a declanşat procedurile pentru numirea unui judecător la Curtea Constituţională în locul lui Valer Dorneanu.

Termenul de depunere a candidaturilor pentru această funcţie a fost marţi, 26 aprilie, iar Comisia juridică are termen să depună raportul până pe 29 aprilie.

Mandatul de judecător la CCR al lui Valer Dorneanu expiră în 10 iunie.

În această vară expiră şli mandatele  judecătorilor Mona Pivniceru şi Daniel Morar. Mona Pivniceru a fost propusă de Senat, în timp ce Daniel Morar a fost propunerea preşedintelui României. 

Pentru postul eliberat de Mona Pivniceru, PNL a anunţat că o propune de senatoarea Iulia Scântei. 

Candidaţii USR pentru ocuparea noilor posturi de magistraţi ai Curţii Constituţionale sunt judecătorul Cristi Danileţ şi avocatul Péter Eckstein-Kovács, doi profesionişti care şi-au dovedit nu numai competenţele de-a lungul timpului, cât mai ales moralitatea incontestabilă, arată un comunicat de presă al partidului.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.