Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz a declarat luni, la Palatul Cotroceni, întrebat despre modificările la Codul Penal operate de coaliţia de guevrnare, prin pragul pentru abuzul în serviciu, că a luat la cunoştinţă progresele României pe care le-a făcut în ultimii ani şi nu este o coincidenţă că MCV-ul a luat sfârşit. Este un semn că România se află pe o cale foarte bună, a spus oficialul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne-am implicat şi ne implicăm în continuare pentru că statul de drept este o tematică foarte importantă în cadrul UE şi al nostru. Spunem clar că noi suntem de partea unei democraţii liberale, acest lucru înseamnă şi că trebuie să acceptăm că există majorităţi şi minorităţi şi că drepturile minorităţuilor sunt protejate şi că este o tematică foarte importantă”, a spus Cancelarul Germaniei.

El a precizat că ”a luat la cunoştinţă cu respect progresele României pe care le-a făcut în ultimii ani şi de aceea nu este o coincidenţă că Mecanismul existent până acum a luat sfârşit şi cred că este un semn că România se află pe o cale foarte bună”, a spus Scholz.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.