Campania electorală pentru alegerile locale parţiale de duminică se încheie sâmbătă, la ora 07.00. Alegerile vor avea loc în 36 de localităţi din 23 de judeţe. Pe durata campaniei au fost sesizate 22 de incidente electorale dintre care 14 confirmate. S-au înregistrat 8 infracţiuni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că sâmbătă, 26 iunie 2021, ora 7:00, se încheie campania electorală aferentă alegerilor locale parţiale pentru primari şi un consiliu local, care se vor desfăşura în data de 27 iunie 2021”, a transmis AEP, printr-un comunicat de presă. 

Pe durata stării de alertă, în localităţile cu rată mică de infectare a fost permisă organizarea de evenimente electorale, în aer liber, cu cel mult 1.000 de participanţi. 

Purtătorul de cuvânt al MInisterului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, a precizat că pe durata campaniei electorale nu s-au înregistrat incidente deosebite. 

"De la începutul campaniei electorale, efectivele MAI au asigurat ordinea şi liniştea publică la 64 de manifestări electorale organizate în 27 de localităţi din 12 judeţe. Au fost sesizate 22 de incidente electorale dintre care 14 confirmate, 4 neconfirmate şi 4 în curs de verificare. În urma activităţilor de cercetare desfăşurate de poliţişti până acum s-au constatat 8 infracţiuni, dintre care patru pentru coruperea alegătorilor. S-au aplicat 4 sancţiuni contravenţionale, dintre care: două amenzi în valoare de 15.600 de lei şi două avertismente scrise", a menţionat sursa citată.

Duminică, în 36 de localităţi din 23 de judeţe se vor organiza alegeri locale parţiale pentru funcţia de primar, respectiv pentru consiliul local, fiind organizate 176 de secţii de votare. 

Reprezentanţii MInisterului de Interne au transmis că alegătorii români îşi pot exercita dreptul de vot numai pe baza unuia dintre următoarele acte de identitate: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic sau carnetul de serviciu militar, în cazul elevilor din şcolile militare.

Actele de identitate care au expirat începând din 1 martie 2020 îşi menţin valabilitatea pe toată perioada stării de alertă, precum şi pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări. Astfel, dacă cineva are un act de identitate al cărui termen de valabilitate a expirat în perioada 1 martie 2020 - 27 iunie 2021 îşi poate exercita dreptul de vot în baza acestui document.
 
Au dreptul să voteze toţi cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani, cu excepţia debililor sau a alienaţilor mintal puşi sub interdicţie, precum şi a persoanelor care se află sub efectul unei hotărâri judecătoreşti definitive prin care li s-a interzis exercitarea dreptului de a alege.
 
Alegătorul votează numai la secţia de votare unde este înscris în lista electorală permanentă ori la secţia de votare unde este arondată adresa la care îşi are domiciliul sau reşedinţa, după caz.
 
 
 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.