Camera Deputaţilor şi-a adoptat miercuri, cu 173 de voturi ”pentru”, 24 de voturi ”împotrivă” şi 2 abţineri, bugetul pentru anul viitor în valoare de aproape o sută de milioane de euro, trei pătrimi din acesta reprezentând cheltuieli de personal, iar 28,5 milioane de lei fiind repartizaţi pentru pensiile speciale ale foştilor deputaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bugetul Camerei Deputaţilor pe 2018 va fi în valoare de 421,3 milioane de lei, dintre care 307,7 milioane reprezintă cheltuieli de personal şi 54,6 milioane sunt cheltuieli pentru bunuri şi servicii - cheltuieli de protocol, cheltuieli privind deplasările demnitarilor şi întreţinerea sediului Camerei Deputaţilor.

Bugetul  Camerei Deputaţilor pe anul viitor mai prevede 12,8 milioane de lei pentru  asigurarea pregătirilor României în preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene din 2019.

De asemenea, bugetul pentru pensiile speciale care vor fi acordate foştilor deputaţi, este de 28,5 milioane de lei.

Bugetul a fost dezbătut luni în Comisia buget-finanţe a Camerei Deputaţilor şi a fost aprobat cu 11 voturi “pentru” şi 2 voturi “împotrivă”.

La votul din Comisia de buget-finanţe, deputatul USR Claudiu Năsui a criticat faptul că bugetul a fost majorat cu aproape 40%, iar cei mai mulţi bani fiind alocaţi la cheltuielile de personal.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.