Deputaţii au votat luni, în cadrul dezbaterilor şedinţei de plen, cu 184 de voturi „pentru”, unul „împotrivă” şi nouă „abţineri”, respingerea propunerii preşedintelui Comisiei juridice, Eugen Nicolicea, de amendare a Regulamentului Camerei Deputaţilor, prin care se elimina cvorumul de prezenţă la şedinţele comisiilor de specialitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Propunerea lui Nicolicea viza abrogarea articolului 52 din Regulamentul Camerei Deputaţilor care prevedea că „hotărârile comisiilor Camerei Deputaţilor se adoptă cu votul majorităţii membrilor prezenţi” şi „pentru ca şedinţele comisiei să se desfăşoare în mod regulamentar este necesară prezenţa majorităţii membrilor”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, la Parlament, că nu este de acord cu modificarea adusă Regulamentului Camerei Deputaţilor prin care se elimină cvorumul de prezenţă la şedinţele comisiilor de specialitate, motiv pentru care propunerea preşedintelui Comisiei juridice, deputatul Eugen Nicolicea, nu va trece de plen.

Întrebat dacă parlamentarii PSD iau decizii cu care el nu este de acord, Liviu Dragnea a spus că acestea nu sunt decizii, ci iniţiative.

„Care sunt ăia? Astea nu sunt decizii, sunt iniţiative. A fost o perioadă în care spuneaţi că nu se pot exprima, uite că se exprimă. Şi dacă se exprimă, fac greşeli”, a completat liderul PSD.

La remarca presei că modificarea adusă Regulamentului Camerei Deputaţilor va ajunge în plen pentru vot final, Liviu Dragnea a replicat: „Nu va trece”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.