Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, decizional, proiectul de lege privind aprobarea plăţii cotizaţiei anuale a României la bugetul Centrului European de Excelenţă dedicat gestionării civile a crizelor - European Center of Excellence for Civilian Crisis Management, precum şi pentru completarea ordonanţei Guvernului 41/1994 privind autorizarea plăţii cotizaţiilor la organizaţiile internaţionale interguvernamentale la care România este parte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul de lege supus dezbaterii vizează aprobarea plăţii cotizaţiei anuale a României la bugetul Centrului European de Execelenţă dedicat gestionării civile a crizelor, pe întreaga perioadă a participării României la activitatea Centrului. De asemenea, se completează Ordonanţa Guvernului 41/1994 cu două articole ce reglementează autorizarea plăţii cotizaţiilor la organizaţiile internaţionale interguvernamentale la care România este parte.

Potrivit expunerii de motive, „România a aderat la 1 iulie 2020 la acest Centru, alături de alte trei state - Cehia, Ungaria şi Letonia - numărul de membri ajungând la 18 state participante. Aderarea s-a realizat prin procedură scrisă şi a fost confirmată în cadrul primei reuniuni a Adunării Generale a CoE Berlin din 9 iulie 2020. Statele membre au obligaţia de a achita o cotizaţie anuală de participare în valoare de 20.000 de euro, începând cu anul 2021”.

Pe 28 decembrie 2020, Senatul a adoptat iniţiativa legislativă, în calitate de prim for sezizat, iar votul de miercuri al Camerei a fost decizional. Prin urmare, legea merge la promulgare. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.