Centrul de primire pentru noii deputaţi, legislatura 2020-2024, va fi deschis sâmbătă la Sala „Alexandru Ioan Cuza”, de la ora 9.00 şi va funcţiona zilnic până la ora 17.00, ultima zi fiind 22 decembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit legii 176/ 2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative, deputaţii pot depune declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese se depun în termen de 30 de zile de la data numirii sau a alegerii în funcţie ori de la data începerii activităţii.

În această perioadă, deputaţii vor îndeplini toate formalităţile necesare preluării mandatului de parlamentar: depunerea certificatului doveditor al alegerii, completarea şi depunerea fişei deputatului, a declaraţiei pe propria răspundere privind calitatea de lucrător sau colaborator al Securităţii, dacă este cazul, precum şi un Curriculum Vitae, conform site-ului Camerei.

De asemenea, deputaţii vor primi „Mapa deputatului” care va cuprinde toate informaţiile necesare despre structurile instituţiei şi atribuţiile specifice ale fiecăreia, pentru a putea beneficia de suportul necesar îndeplinirii mandatului de parlamentar. 
 
Reprezentanţii Camerei Deputaţilor menţionează că „sala «Al.I. Cuza» a fost configurată special pentru ca activităţile de ordin logistic şi patrimonial premergătoare începerii mandatului noilor deputaţi să se desfăşoare în condiţii de siguranţă”. 
 
Pe 16 decembrie, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru convocarea noului Parlament pe 21 decembrie, de la oras 12.00.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.