Camera Deputaţilor a respins marţi, decizional, proiectul de lege iniţiat de Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae prin care Banca Naţională a României (BNR) ar fi fost obligată să aducă în ţară aproape toată rezerva de aur ţinută în Londra, la Banca Angliei. Deputaţii USR PLUS au votat împotriva iniţiativei legislative, arată un comunicat de presă al Alianţei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Rezerva de aur, de peste 60 de tone, se află în prezent în Londra şi este administrată de Banca Naţională a României (BNR). Scopul său este de a ajuta România în cazul împrumuturilor externe, reprezentând o garanţie a credibilităţii ţării noastre.
 
„Liviu Dragnea a atacat toate instituţiile statului român, inclusiv Banca Naţională a României, propunând legi care să slăbească justiţia şi economia. Respingem astăzi, după doi ani de luptă legislativă, încă o aberaţie marca Dragnea/PSD. Rezerva de aur a României rămâne în siguranţă, atât în ţară cât şi în instituţii internaţionale, unde asigură credibilitatea noastră pe pieţele de capital”, a afirmat Cosette Chichirău, deputată USR PLUS, membră în comisia pentru buget, conform sursei citate.
 
Potrivit proiectului, la dorinţa infractorului Liviu Dragnea, BNR ar fi fost obligată să repatrieze circa 91% din aurul depozitat în străinătate, adică aproape 56 de tone. Parlamentarii USR s-au opus proiectului încă de la depunerea în Parlament.
 
Pentru respingerea proiectului au votat 173 de deputaţi, iar 131 în favoarea adoptării.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.