Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, la Parlament, că propunerea de premier pe care PSD-ALDE o vor face la Palatul Cotroceni va fi stabilită de comun acord cu PSD, dar, având în vedere scorul obţinut la alegerile parlamentare, acesta va face parte din rândul social-democraţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Noi suntem obligaţi să ţinem cont de realitatea votului, este ceea ce am spus în câteva rânduri în ultimele zile, şi anume că încercările pe care le-am văzut în a alcătui o altă majoritate în Parlament decât cea rezultată din alegeri este un demers nelegitim. Acest lucru se bazează pe o realitate politică a votului şi această realitate politică a votului funcţionează şi în relaţia din ALDE şi PSD. Având în vedere scorul pe care l-a obţinut PSD, sigur că logica politică ne face, fără sa facem multe discuţii, să spunem: candidatul va fi desemnat de comun acord, dar va fi o persoană propusă din partea PSD”, a subliniat Călin Popescu Tăriceanu.

Chestionat cine va fi propunerea de premier a PSD şi ALDE, acesta a afirmat: “Numele îl vom anunţa la momentul potrivit, dar în niciun caz, nu înainte de a merge la consultările de la Cotroceni”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.