Preşedintele Federaţiei Române de Tenis de Masă, Cristinel Romanescu, care este preşedintele interimar al PNL Buzău, dar şi actualul deputat Adrian Mocanu, lider al filialei judeţene a PMP, au obţinut mandate de parlamentari, la redistribuire. Prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu, care a candidat la Buzău pentru Senat, nu a obţinut un mandat, Romanescu fiind singurul dintre cei 15 candidaţi liberali care a câştigat un mandat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

PSD a obţinut, în total, în judeţul Buzău, cinci mandate de deputat şi două de senator, PNL are doar un mandat de deputat, iar PMP un mandat de deputat şi unul de senator.

Social-democraţii aveau iniţial patru mandate de deputat şi două de senator, iar la redistribuire au mai primit un mandat de deputat, care îi va reveni medicului veterinar Dănuţ Păle.

Ceilalţi deputaţi social-democraţi buzoieni vor fi Marcel Ciolacu, preşedintele PSD Buzău şi secretar al Camerei Deputaţilor, precum şi Sorin Lazăr şi Ionela Dobrică, foşti subsecretari de stat în ANRP, respectiv Ministerul Telecomunicaţiilor, dar şi fostul viceprimar al municipiului Buzău Sebastian Radu.

În Senat, de la PSD, vor intra Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al PSD Buzău, şi Liliana Sbîrnea.

În urma redistribuirii, liberalii au reuşit să obţină doar un mandat de deputat, care va reveni lui Cristinel Romanescu, preşedinte interimar al PNL Buzău, dar şi preşedinte al Federaţiei Române de Tenis de Masă. El este membru PNL din 2008, când a candidat pentru funcţia de primar al Buzăului, însă a pierdut alegerile.

Prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu, care a candidat pe prima poziţie la Senat, nu a obţinut niciun mandat. De altfel, Romanescu este singurul liberal din cei 15 candidaţi la alegeri care a reuşit să intre în Parlament.

Şi PMP a obţinut două mandate de deputat la redistribuire. Unul îi va reveni preşedintelui filialei judeţene a PMP, actualul deputat Adrian Mocanu, iar celălalt lui Dorin Bădulescu, de profesie avocat, care a trecut recent de la PNL la PMP.

Adrian Mocanu câştigă al treilea mandat de deputat, primele două fiind obţinute pe când era membru al PSD. El este fiul fostului preşedinte al CJ Buzău şi al fostului senator Victor Mocanu, condamnat în primă instanţă în dosarul ”Maternitatea”. Adrian Mocanu a trecut la PMP, după ce în primăvara acestui an a fost exclus din PSD.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.