Parlamentarii liberali buzoieni se implică în realizarea proiectului Băncii de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice şi Medicinale de la Buzău şi promit că obiectivul va primi finanţare n acest an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Cuprinderea sumei necesare pentru începerea activităţii la Banca de Gene la Buzău, anul acesta, este primul semn că suntem oameni ai faptelor şi că promisiunile noastre electorale nu vor rămâne doar la stadiul de vorbe. Dezvoltăm împreună comunitatea, acesta este un demers care deja se vede şi se simte", a declarat preşedintele PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu.
 
La rândul său, senatorul PNL Vlad Pufu a declarat că Banca de Gene este unul din principale obiective aflate pe agenda sa electorală şi totodată un proiect de importanţă naţională care este pe cale de a se realiza. 
 
”Banca de gene este unul dintre principalele obiective pe care le-am avut în agenda electorală, iar faptul că într-un timp atât de scurt am reuşit să facem paşi concreţi, reali, pentru obţinerea finanţării acestui proiect de importanţă naţională la Buzău, nu poate decât să mă bucure. Nu vom trăda încrederea buzoienilor şi vom continua să facem tot ce este posibil pentru un Buzău dezvoltat, modern, european", a declarat Pufu. 
 
Banca de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice şi Medicinale de la Buzău a fost înfiinţată pe 18 septembrie 2019 de ministrul Petre Daea care a venit special la Buzău pentru a-i înmâna cercetătorului Costel Vînătoru decizia de numire în funcţia de coordonator al acestei instituţii. 
 
Trei luni mai târziu, după preluarea guvernării de către PNL, cercetătorul Costel Vânătoru a fost demis, la 13 decembrie 2019, prin ordinul ministrului Agriculturii Adrian Oros şi înlocuit cu directorul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, Adrian Chesnoiu, care ajuns la Buzău a spus că funcţia pe care a fost numit excede competenţelor sale profesionale.
 
În data de 15 decembrie 2019, peste 1.000 de buzoieni în frunte cu primarul oraşului Buzău Constantin Toma au organizat un miting în care au cerut repunerea în funcţie a cercetătorului buzoian. În urma presiunii publice şi a intervenţiei conducerii de atunci a PNL Buzău cercetătorul Costel Vânătoru a fost repus în funcţie în 24 decembrie 2019 însă de atunci Banca de Gene de la Buzău nu a primit sumele necesare funcţionării.
 
Mai mult, acelaşi ministru al Agriculturii Adrian Oros, a declarat în cadrul a două vizite la Buzău în septembrie şi noiembrie 2020 că nu vede utilitatea Băncii de Gene şi că aşteaptă încă din 2019 o opinie din partea mediului academic cu privire la înfiinţarea la Buzău a unei Bănci de Gene. 
 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.