Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, nu este de acord cu carantina instituită de Prefectura Buzău asupra cartierului Poştă, după apariţia a peste 20 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus. Primarul spune că măsura nu s-ar justifica, întrucât localităţi cu număr mult mai mare de cazuri nu au fost carantinate. În plus, susţine că nu a fost informat că se va institui carantina. Prefectul afirmă că decizia a fost a autorităţilor sanitare şi că l-a sunat pe primar pentru a-l informat, dar ”răspunsul domnului primar nu poate fi reprodus”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Un cartier întreg carantinat, din cauza acestor oameni care locuiesc la intrarea în cartier, lângă podul de la Drăgaică, vis-a vis de fostul liceu de Poliţie?  Pot să pun şi eu această întrebare? De ce s-au grăbit, de ce au intrat în această panică?  În alte zone, sunt 40-50 de cazuri confirmate zilnic şi nu se decide carantinarea. Pe mine nu m-au întrebat nimic”, afirmă primarul Constantin Toma.

Totodată, Toma susţine că, după evacuarea celor infectaţi din cartier, ceilalţi aproape 2.500 de locuitori nu meritau să fie izolaţi.

”De ce sunt vinovaţi cei aproape 2.500 de oameni, să fie izolaţi acolo? Nu aş fi cerut carantina. Sunt şocat pentru că Buzăul nu merită asta”, a mai declarat Toma.

La rândul său, prefectul judeţului Buzău, Leonard Dimian, a transmis un comunicat în care explică că deciziile au fost luate de forurile judeţene cu atribuţii în acest domeniu şi aprobate de secretarul de stat Raed Arafat.

"Decizia impunerii carantinei în cartierul Poştă, din municipiul Buzău, a fost aprobată prin Ordinul Comandantului Acţiunii nr 76006/4.05.2020, semnat de domnul secretar de stat Raed Arafat. Decizia a fost luată în baza unor argumente absolut justificate, având în vedere detaliile anchetei epidemiologice făcute de autorităţile sanitare, cât şi rezultatele testelor făcute asupra probelor. A fost unica posibilitate pe care o puteam aborda în această situaţie particulară. Orice altă abordare era de natură să atragă efecte necontrolabile asupra sănătăţii publice. Acestea sunt date obţinute şi analizate cu mare atenţie de instituţiile responsabile cu gestionarea situaţiei de urgenţă”, a transmis prefectul de Buzău.

Acesta susţine că l-a invitat pe primar la şedinţa în care urma să se ia decizia carantinării.

”Răspunsul domnului primar nu poate fi reprodus aici, dar, în esenţă, sugera refuzul de a da curs invitaţiei”, se mai arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.